INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Aston Villa pregătește o super-lovitură » Cine este și cât îi va costa pe englezi

Aston Villa plătește clauza de reziliere pentru Monchi. Foto: Imago Images
Aston Villa plătește clauza de reziliere pentru Monchi. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 14 iunie 2023 16:21 / Actualizat miercuri, 14 iunie 2023 16:25

Ramon Rodriguez Verdejo, cunoscut drept Monchi (54 de ani), se va ocupa de transferuri la Aston Villa, care va plăti 2 milioane de euro pentru a-l elibera de la Sevilla. În 2017, s-a transferat la AS Roma, care a achitat atunci 5 milioane echipei andaluze.

Despărțire neașteptată la FC Sevilla. Multipla câștigătoare a Europa League rămâne, din nou, fără omul care făcea și desfăcea toate transferurile la echipa lui Jose Luis Mendilibar. Ramón Rodriguez Verdejo, cunoscut drept Monchi, este pregătit să dea curs ofertei de a se muta în Premier League. 

Celebrul director sportiv, 54 de ani, se va ocupa de mercato la Aston Villa, calificată de pe locul 7 în Conference League. Fiind încă sub contract, Villa va trebui să achite o sumă de bani, pentru a-i rezilia contractul, cifrată la 2 milioane de euro.

3 plecări de ultimă oră de la Rapid
RAPID
3 plecări de ultimă oră de la Rapid

Monchi a redresat-o pe FC Sevilla

Nu ar fi prima oară când se întâmplă astfel. În 2017, Monchi a mai plecat o dată de la Sevilla și a semnat cu AS Roma, care atunci a achitat 5 milioane de euro pentru a-l lua de la clubul andaluz. N-a stat însă decât două sezoane în Cetatea Eternă, după care s-a întors la marea sa dragoste. 

Fost goalkeeper, crescut la Academia Sevillei, cu 85 de meciuri în echipa alb-roșie, Monchi a trecut în stafful administrativ al clubului în 2000. Când andaluzii de-abia retrogradaseră și treceau printr-o criză financiară de proporții

De atunci, Sevilla și-a revenit spectaculos, fiind astăzi, 23 ani mai târziu, una dintre cele mai importante grupări iberice și continentale. Cu 7 trofee în Cupa UEFA și Europa League. Record absolut.

Aston Villa pregătește o super-lovitură » Cine este și cât îi va costa pe englezi
Ramon Rodriguez Verdejo, cunoscut drept Monchi, se va ocupa de transferuri la Aston Villa. Foto: Imago Images

Aston Villa plătește clauza de reziliere pentru Monchi. Anunț cu 3 luni înainte

Transferul lui la Villa nu e simplu, pentru că mai implică un alt aspect, dincolo de clauza de reziliere. Monchi trebuie să anunțe clubul cu trei luni înainte, dacă vrea să plece, ori asta ar însemna ca englezii să-l transfere acum și el să poată începe munca la Birmingham la jumătatea lui septembrie, când mercato e deja închis

The Times scrie că Monchi, care a refuzat în 2019 să meargă la Arsenal și apoi și o ofertă a Barcelonei, ar putea fi „cel mai bun transfer al verii, fiind atras de proiectul de la Villa”. Chiar dacă n-a luat titlul sau nu a câștigat Champions League cu Monchi, Sevilla a cucerit 11 trofee din 2005 încoace și în ultimii 15 ani a înregistrat un profit din transferuri estimat la peste 300 de milioane de euro.

Citește și:

Rădoi transferă din SuperLigă! Mutarea e la pas să se realizeze

Laszlo Boloni ar putea pierde cel mai bun jucător de la Metz! Oferte de la Juventus și Milan

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează