INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Atac dur înainte de finala Cupei Spaniei: "Cluburi ca Barcelona şi Athletic Bilbao n-ar trebui să joace în această competiţie!"

FOTO:Reuters
FOTO:Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 09 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 09 martie 2015 14:45

Esperanza Aguirre, una dintre cele mai importante femei din politica spaniolă şi candidată pentru primăria oraşului Madrid, a declarat că se opune organizării finalei Cupei Regelui Spaniei, dintre Barcelona şi Athletic Bilbao, pe stadionul "Santiago Bernabeu".

Aguirre a publicat un articol în ziarul El Mundo, în care critică dorinţa celor două cluburi de a juca finala Cupei Regelui Spaniei în Madrid. Aceasta şi-a argumentat opinia spunînd că suporterii celor două echipe, catalanii şi bascii, au criticat mereu administraţia Spaniei.

"Trofeul care i se înmînează capitanului are inscripţia «Campionatul Spaniei», iar dedesubt scrie «Cupa Majestăţii Sale Regele Spaniei» şi reprezintă naţiunea spaniolă.

Un sportiv sau un club poate să nu aprecieze Campionatul Spaniei, dar în acest caz nu trebuie să participe. Cel care dispreţuieşte naţiunea spaniolă, adică pe cetăţenii care fac parte din naţiune, nu ar trebui să participe într-o competiţie în care este felicitat de spanioli şi a cărui trofeu este din partea Regelui.

Astfel de echipe ar trebui să se abţină de la a participa în competiţiei. Mai ales, cluburi precum Barcelona sau Athletic Bilbao, ale căror suporteri au profitat de solemnitatea imnului pentru a-şi manifesta ura faţă de restul cetăţenilor spanioli.

Aceste două echipe se vor întîlni din nou în finală şi fanii vor profita pentru a-şi arata ura faţa de ceilalţi, fluierînd imnul şi rîzînd de Majestatea Sa Regele.

Regele şi Imnul îi reprezintă pe toţi spaniolii şi noi nu trebuie să suportăm dispreţul nimănui", a scris Esperanza Aguirre.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  10 Martie 2015, 15:19

As zice ca, dimpotriva; posibilitatea de-a participa si ( eventual) de-a juca finala Cupei Regelui, a celor 2 echipe situate in provincii care-si revendica un anume fel de autonomie fata de Spania, poate fi dovada cea mai buna ca n-ar fi avut ocazia sa se-ntalneasca intr-o asa finala; ar fi castigat, cu siguranta, cupa in Calalunia respectiv Tara Bascilor. Asa, toata Spania-i va viziona, va fi un spectacol, iar daca vor mai fi si ceva spectatori motivati sa ,, fluiere'' imnul spaniol ( altfel, avand o foarte frumosa melodie, mie-mi place ! ) nu va fi mare paguba. Multi cataluni si basci ( sper c-am scris relativ corect ) vor face un drum la Madrid si vor avea toti de castigat, sper.

madskills
madskills  •  10 Martie 2015, 14:14
Postat de theplayerr pe 10 Martie 2015, 00:11

Tara Vasca si Catalunia au fost industrializate de Franco in intentia de a creea prosperitate in zonele cu puternice tendinte separatiste...Din cei 240 de miliare de euro primiti de spania decand e in UE o treime au fost dirijati catre cele doua comunitati..Iar acum vor independenta...In Catalunia si Comunitatea Valenciana se invata obligatoriu in catalana si valenciana....o tara ravasita de criza,corputie si incultura...eu raman cu Bundesliga si Premier League

Ce uiti tu sa precisezi e ca provincia Catalunia e principala cotizanta la bugetului statului spaniol, chiar si inaintea Madridului. Bine, asta NU ARE nicio legatura cu fotbalul si cu o cucoana penibila care vrea sa-si faca publicitate pe spatele fotbalului (cititi mai bine titlul: CANDIDATA primaria orasului Madrid), castigand cateva zeci de mii de voturi usor. Trebuie sa fi de-a dreptul dus sa crezi ca andaluzii, catalanii sau orice alti etnici SPANIOLI (nu ca la noi cu maghiarii) se urasc intre ei. Ca sunt sageti, e altceva. Dar pana la urma cum latra cucoana asta, e cale lunga. Si din nou, fara legatura cu fotbalul.

pirucul
pirucul  •  10 Martie 2015, 09:41

chiar nu am crezut ca si voi stergeti comentariile la fel ca si digi , sport.ro sau prosport

Vezi toate comentariile (17)
Comentează