INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Atac la Guardiola: ”Accidentările de la Bayern nu sunt ghinion, ci erori sistematice comise în antrenamente”

Articol de GSP - Publicat joi, 18 februarie 2016 19:20

Deși defilează și în acest sezon din Bundesliga, Bayern se confruntă cu numeroase accidentări. Compartimentul defensiv e cel mai afectat. Aproape toți apărătorii au avut parte de o accidentare în acest sezon.

Benatia, Boateng, Javi Martinez, Badstuber, dar și mijlocașul Ribery, jucător care lipsește de mai mult timp, sunt doar câteva din absențele de marcă de la Bayern.

Lars Lienhard, un expert în studiul sistemului nervos și unul din fizioterapeuții care au ajutat Germania în turneul Mondial din 2014, crede că accidentările numeroase de la Bayern nu pot fi puse pe seama ghinionului.

”Ghinionul nu are nimic de a face cu seria de leziuni care i-a lovit pe jucătorii de la Bayern. Ele țin de erorile comise de staff-ul tehnic care se ocupă de exercițiile de antrenament”, afirmă profesorul care se va ocupa și de forma fizică a sportivilor nemți la Olimpiada de la Rio.

”Atunci când se rupe ceva sau se întinde un mușchi la un jucător, nu trebuie dat vina pe ghinion, nu are sens să dai vina nici pe doctori. Acest lucru înseamnă, mai degrabă, că greșelile au fost făcute în timpul exercițiilor de la antrenamente.”, a mai spus Lars într-un interviu pentru publicația germană SID.

Expertul e de părere că recuperarea post-accidentare este un factor cheie și a abordat cazurile lui Ribery și Badstuber:

”Sunt jucători care pot spune că, venind după pauze lungi, tind să își protejeze printr-un reflex involuntar acea parte a corpului care a fost afectată. Prin urmare, e nevoie să lucrăm și pe partea neurologică la fel de mult cum lucrăm pe partea atletică, altfel apare un risc și jucătorul se reaccidentează”.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează