INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Atac rasist în LaLiga: jucător insultat la schimbare! » „Sper să fie interzis la fotbal”

Carlos Akapo // Foto: Imago
Carlos Akapo // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 01 martie 2022 13:39 / Actualizat marti, 01 martie 2022 14:18

Carlos Akapo, 28 de ani, extremă din Guineea Ecuatorială, născută la Elche, dar care joacă la Cadiz, a fost ținta unui așa-zis fan al gazdelor, care a imitat sunetele maimuței când a trecut prin dreptul său pe margine.

Un nou episod de rasism a pătat imaginea fotbalului spaniol. S-a întâmplat luni seară, la epilogul etapei a 26-a din LaLiga, pe Estadio Nuevo Los Cármenes din Granada. La prima înlocuire a lui Cadiz, în minutul 59, extrema oaspeților a fost insultată din peluză. 

Carlos Akapo Martínez, 28 de ani, originar din Guineea Ecuatorială, dar născut în Elche, a devenit ținta unui așa-zis suporter al Granadei, care a imitat sunetele maimuței când a trecut prin dreptul său pe margine, după ce i-a cedat postul în teren lui Alejo.

Granada riscă sancțiuni

Akapo l-a auzit și s-a oprit în dreptul acestuia pentru a-i cere explicații, dar atitudinea fanului andaluz a rămas aceeași, deși alți câțiva spectatori i-au reproșat comportamentul său oribil. Degeaba. 

În momentul în care a ajuns la banca de rezerve, ocolind suprafața de joc, fotbalistul l-a informat pe arbitrul de rezervă despre incindent, trecut în raportul de joc de „centralul” Sánchez Martínez. Motiv pentru care Granada riscă să fie sancționată, cel puțin cu amendă. Mai ales că individul a fost localizat de camerele de luat vederi, identificarea lui fiind perfect posibilă.

Carlos Akapo: „M-a afectat, sper să nu-l mai văd la meciuri”

„Chiar când ieșeam de pe gazon, trei-patru spectatori, care nu reprezintă suporterii Granadei, au început. Le-am reproșat compertamentul, dar unu a continuat să mă insulte. Sigur că m-a afectat și cred că acești oameni care manifestă lipsă de respect nu merită să fie lăsați să intre pe stadioane. 

Trebuie excluși de la fotbal acești infractori, sunt sigur că sunt deja identificați și e cazul să se termine ciu astfel de manifestări. Eu i-am tratat cu calm, pentru că am vrut să le arăt că greșesc grav. Sper să nu-i mai văd la meciuri”, s-a revoltat Akapo.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Cine înlocuiește Rusia în barajul pentru Mondial » FIFA va alege între două țări

Pelé a fost externat din spital. Care este starea legendei braziliene

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează