INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RUSIA

Atac rasist la Zenit după transferul lui Malcom: „Nu vrem jucători negri la echipă! Mulţumim conducerii pentru credinţa în tradiţii!”

Malcom
Malcom

Articol de - Publicat luni, 05 august 2019 11:22

Atacantul brazilian Malcom, 22 de ani,  a fost primit ostil la Zenit St. Petersburg, ultraşii afişând, la meciul cu Krasnodar, 1-1, un banner agresiv şi ironic la adresa mijlocaşului abia transferat cu 40 de milioane de euro de la Barcelona.

Nici nu a ajuns bine La Zenit şi Malcom s-a convins ce probleme încă au fotbaliştii de culoare în Rusia. Fanii din Sankt Petersburg au scris un nou episod scandalos, atacându-l pe mijlocaşul brazilian transferat pentru 40 de milioane de euro plus 5 milioane bonus de la Barcelona. „Nu vrem jucători negri. Mulţumim conducerii pentru respectul faţă de tradiţiile clubului”, a fost mesajul transmis de bannerul afişat la meciul cu Krasnodar.

Vrem doar jucători potriviţi spiritului”

Grupul „Landscrona”, vinovat pentru ultimul episod rasist, a publicat recent pe net şi un manifest, explicând convingerile ultraşilor: „Noi nu suntem rasişti, iar absenţa fotbaliştilor de culoare e doar o importantă tradiţie care marcează identitatea noastră, nimic mai mult. Ca majoritatea oraşelor importante europene, nu am fost legaţi cultural de Africa, la fel nici de America de Sud, Australia şi Oceania. Nu avem absolut nimic împotriva locuitorilor acestor sau altor continente, însă în acelaşi timp dorim numai jucători potriviţi spiritului lui Zenit”.

Sunt recidivişti

În ultimul an şi jumătate, clubul a fost deja pedepsit de UEFA, pentru bannerul în onoarea lui Ratko Mladici, criminal de război bosniac, şi pentru alt atac rasist cu Leipzig din EL, prin închiderea stadionului o partidă. Zenit ia în calcul serios ca în ianuarie să scape de Malcom şi de reacţia ultraşilor şi să-l vândă mai departe. 

19minute a jucat Malcom în meciul contra lui Krasnodar

4 din cele mai scumpe şapte achiziţii din istoria lui Zenit sunt jucători din America de Sud, brazilienii Malcom şi Hulk, argentinianul Paredes şi venezueleanul Rondón, doar penultimul fiind alb

Citește și:

Trofeul „Joan Gamper”: BARCELONA - ARSENAL 2-1 // FOTO Cu Lionel Messi doar pe bancă, catalanii s-au impus în ultimul minut

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează