CAMPIONATE  ·  ATALANTA - FIORENTINA 2-1 (ÎN TUR 3-3)

ATALANTA - FIORENTINA 2-1 // A doua finalistă din Coppa Italia țintește primul trofeu după 56 de ani: „Vrem să mutăm tot orașul în finala de la Roma”

Jucătorii Atalantei, sărbătorind victoria istorică reușită cu Fiorentina // FOTO: Guliver/Getty Images
Jucătorii Atalantei, sărbătorind victoria istorică reușită cu Fiorentina // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de — Vineri, 26 Aprilie

Alejandro „Papu” Gómez, căpitanul Atalantei, simbolul minunii din Bergamo, a explicat calificarea după 23 de ani într-o finală, după ce echipa sa a învins-o în retur pe Fiorentina, scor 2-1 (3-3 în tur).

  • Cealaltă finalistă e Lazio, care a trecut în semifinale de AC Milan, 1-0 la general. Finala se joacă pe 15 mai, pe Olimpico.

Atalanta nu încetează să uimească, întrecându-şi limitele. "Gasp boys" visează la locul 4 în Serie A, pentru o prezenţă în premieră în grupele Ligii Campionilor, dar şi la al doilea trofeu din istoria clubului, după 56 de ani de aşteptare.

Victoria de joi, din returul semifinalei cu Fiorentina (2-1), a confirmat-o pe cea de luni, de la Napoli, şi a mai adăugat un capitol minunii din Bergamo. Iar pe 15 mai, nerazzurii vor juca în finala cu Lazio.

Papu, penalty scos şi gol

"Vrem să luăm cu noi tot oraşul la Roma! Îi dedic reuşita mea familiei, pentru că am stat mai mult cu colegii decât cu soţia şi copiii. Din iulie ne antrenăm împreună, dar avem un grup fantastic şi emoţiile sunt enorme. Finala era singurul lucru la care ne gândeam după ce am trecut de Juventus", a mărturisit Alejandro "Papu" Gómez.

Simbol al acestei echipe, căpitanul argentinian a scos penaltyul transformat de Iličici (14) şi a reuşit întoarcerea rezultatului (deschisese scorul Muriel în minutul 3), însă cu complicitatea portarului Lafont (69).

3 finalede Cupa Italiei mai jucase Atalanta. Prima câştigată în 1963, cu Torino (în manşă unică), şi celelalte pierdute, în 1987 cu Napoli şi în 1996 cu Fiorentina

12 golurişi 10 assisturi are Josip Iličici în acest sezon pentru Atalanta. Mijlocaşul sloven este unicul jucător din Serie A cu două cifre la cele ambele capitole

"Bergamo trăieşte un moment magic. Finala e un obiectiv istoric. Din fericire, nu putem alege între locul 4 şi Cupă. Sper să reuşim pe ambele fronturi, dar trebuie să rămânem concentraţi"
Gian Piero Gasperini, antrenor Atalanta

"Eu mă gândeam mereu până acum la salvarea de la retrogradare. Este extraordinar ce ni se întâmplă şi aş fi fericit şi dacă vom juca în Europa League"
Antonio Percassi, patron Atalanta

Vezi și: Lazio e prima finalistă din Cupa Italiei! A trecut în semifinale de AC Milan

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
07:55 Snooker

Cupa Mondială: Wuxi, China

Eurosport
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Eastbourne

Digi 2, Digi 4
Program TV complet

U21