INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Zeiţa din Bergamo. Atalanta, în premieră pe locul 3 şi calificată în grupele Ligii Campionilor!

FOTO: GettyImages // Jucătorii Atalantei sărbătoresc victoria cu Sassuolo din Serie A
FOTO: GettyImages // Jucătorii Atalantei sărbătoresc victoria cu Sassuolo din Serie A

Articol de - Publicat luni, 27 mai 2019 13:31

Atalanta, trupa lui Gasperini, lăsă Milanul în afara careului de Ligă după un sezon nemaipomenit. Campioana returului are cel mai bun atac din Serie A şi a terminat cu 13 etape fără înfrângere.

Suporterii din Bergamo o alintă Dea. Zeiţa, în traducere. În istoria de 112 ani a clubului, cel mai bun rezultat al Atalantei fusese un loc 4, în 2017.

Gasperini şi gaşca nebună a nerazzurrilor au rescris însă istoria, după un sezon de pus în ramă, început acum zece luni, cu preliminariile EL cu Sarajevo. Victoria cu Sassuolo (3-1) a prelungit la 13 etape seria de invincibilitate în Serie A, doar Man. City, Liverpool şi Bayern terminând cu secvenţe mai lungi între granzii Europei. Acolo va fi şi Dea, în premieră, locul. Direct în grupele Champions!

„Un premiu fantastic”

Atalanta a trimis-o astfel în Europa League pe Milan, încheind pe podium, şi peste Inter! Doar e campioana returului, cu 41 de puncte, şi are cel mai prolific atac din Serie A, 77 de goluri, cu trei mai multe ca Napoli şi şapte deasupra lui Juve! A pierdut doar 10 meciuri în tot sezonul şi singurul regret rămâne eşecul cu Lazio din finala Cupei, trofeu aşteptat din 1963.

„Dacă nu ne elimina Copenhaga la penaltyuri şi jucam în grupele Europa League, atlfel s-ar fi derulat povestea noastră”, a admis cel poreclit „Gasperson”. Din mulţi fotbalişti fără calităţi deosebite şi CV-uri ameţitoare, a creat o echipă formidabilă:

„E un premiu fantastic pentru fani, oraş şi toate excelenţele din Bergamo. Jucătorii merită toate laudele, nu eu, au fost minunaţi şi norocoşi”. 

103goluri a marcat Atalanta în 49 de meciuri din acest sezon. 52 au fost reuşite de Zapata, Iličici şi Gómez

100de milioane de E e bariera veniturilor nete pe care Atalanta o poate atinge, în premieră, în sezonul viitor

CEI TREI MUSCHETARI

Jucător Goluri Assisturi*
 Duván Zapata 23 7
Josip Iličić 12 7
Alejando Gómez 7 11

* Cifre doar în Serie A.

VEZI ȘI:

Ionuț Radu, lăudat în presa italiană: „Măcar el a făcut ceva”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
2664949433547184
Bratu Adrian Liviu  •  27 Mai 2019, 16:13

ce pacat AC Milan...ati pierdut pe mana voastra...torino milan 2-0...parma milan 1-1...milan udinese 1-1 ..sampdoria milan 1-0 ????iata cateva rezultate care au duso pe milan in europa league

Vezi toate comentariile (1)
Comentează