INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

ATHLETIC BILBAO // VIDEO+FOTO Retragere tristă pentru Aritz Aduriz » Un San Mamés pustiu și colegii aplaudându-l de la distanță

Retragere tristă pentru Aduriz FOTO: facebook.com/ATHLETICCLUB +13   FOTO
Retragere tristă pentru Aduriz FOTO: facebook.com/ATHLETICCLUB

Articol de - Publicat sambata, 23 mai 2020 19:19

La 39 de ani, Aritz Aduriz n-a mai așteptat reluarea sezonului pentru a renuța la fotbal. Pandemia i-a stricat retragerea atacantului care a marcat 172 de goluri în 405 meciuri pentru Bilbao. 

Vineri s-a despărțit de colegii de la Athletic care nu l-au putut aplauda decât de la distanță. San Mamés a fost gol din cauza pericolul infectării cu coronavirus și la ultima apariție pe teren a fost însoțit de familie. O ieșire din scenă foarte tristă și neașteptată pentru un simbol fotbalistic al Țării Bascilor.

A purtat doar 20

"Nu simt deloc nevoia de a primi omagiul și ovațiile suporterilor, pentru că pe San Mamés am fost mereu aplaudat în fiecare duminică a carierei mele", a declarat cu lacrimi în ochi Aduriz, care a răspuns apoi întrebărilor ziariștilor așezat pe un scaun în mijlocul careului, unde s-a simțit atât de bine. Colegii ce l-au admirat l-au însoțit la retragere într-o imagine emoționantă cu o mulțime de scaune acoperind distanțate gazonul ca la paradă. Nu a purtat niciodată numărul 9. Doar 20.

285de goluri a reușit Aritz Aduriz la echipele de club în carieră (780 de meciuri); are două goluri în 13 selecții la naționala Spaniei

158de goluri a înscris Aduriz în LaLiga, unul dintrei cei trei jucători care au punctat 15 sezoane la rând în campionat (alături de Messi și Ramos)

"Nu fiți îngrijorați, nu vă gândiți la mine, este doar o poveste. Să uităm de sfârșitul de vis, pentru că vom avea timp de el. Astfel se încheie drumul meu, de neuitat, minunat de la început până la final. Vă mulțumesc din adâncul inimii"
Aritz Aduriz, fost atacant Bilbao

+9 FOTO

FOTO: facebook.com/ATHLETICCLUB & Guliver/Getty Images

OFICIAL Prim-ministrul Spaniei a anunțat data revenirii LaLiga! Derby chiar în prima etapă de la reluare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează