INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ATLETICO - BARCELONA 0-1

ATLETICO - BARCELONA 0-1 // Leo Messi de Aur » Adversarii se înclină în fața lui: „De aceea e cel mai bun” + caricatură senzațională: Barça cu el și fără el

Articol de - Publicat luni, 02 decembrie 2019 10:11

ATLETICO - BARCELONA 0-1 // Argentinianul Leo Messi a înscris un gol superb chiar în ziua în care s-au împlinit zece ani de la primul său Balon de Aur. Diseară, la Paris, va primi al 6-lea trofeu. Unul peste Cristiano Ronaldo

Ce coincidență frumoasă! Pe 1 decembrie 2009, Leo Messi cucerea primul său Ballon d'Or. Fix zece ani mai târziu, tot în prima zi de iarnă, vrăjitorul din Rosario cucerea Madridul cu o altă acțiune magică, dovedindu-ne încă o dată de ce merită altă minge aurită. 

Un-doi cu Luis Suárez și șut cu efect, mingea ocolindu-l pe puternicul Oblak și scuturând plasa aproape de bară. În câteva secunde, a decis meciul. 1-0 pe „Wanda Metropolitano”.  

"Barça. Și Barça fără Messi" 

El a oferit Barcelonei o nouă victorie împotriva lui Atlético. El face cadou toate marile succese blaugrana. Într-o caricatură plină de umor, realizată de desenatorul Jaume Capdevila (cunoscut drept KAP) pentru Mundo Deportivo, Ernesto Valverde apare întâi îmbrăcat bine, de toamnă-iarnă, într-o geacă lungă.

ATLETICO - BARCELONA 0-1 // Leo Messi de Aur » Adversarii se înclină în fața lui: „De aceea e cel mai bun” + caricatură senzațională: Barça cu el și fără el

 Apoi, în imaginea alăturată, e dezbrăcat. Deasupra antrenorului care de-abia se vede de haină, scrie Barça... Deasupra lui Ernesto gol, „Barça fără Messi”. Cea mai corectă descriere a echipei catalane în ultima vreme. Nu există fără Messi.  

„Când iese Leo din iarbă...”

De aceea e răsplătit argentinianul cu al 6-lea Balon de Aur. Chiar și într-un an în care nu a triumfat nici în Champions League, la club, nici la Copa América, cu naționala albiceleste, a fost deasupra tuturor. Individual, nimeni nu se apropie de el. E imposibil. El a fost preferatul corespondenților France Football din lumea întreagă. 

Duminică seară, Saúl recunoștea cu un pic de ciudă, dar și cu admirație, că „sincer, am trăit sentimentul de nedreptate pe gazon. Am făcut o partidă excelentă. Barcelona nu a avut ocazii de gol. 

Însă, când iese Leo din iarbă și marchează într-un asemenea stil, cu o ușurință teribilă... Iată de ce e cel mai bun!”. Simplu.

„Talent și obligația de a juca bine”

În această seară, la 32 de ani, „regele” va fi iar încoronat, într-o ceremonie elegantă, la Théatre du Châtelet, în Paris. Și îl va depăși pe Cristiano Ronaldo, care rămâne cu cinci trofee. 

„Execuție apoteotică. A fost ca și cum ar fi mers pe covorul roșu spre gala pariziană”, a încheiat MD. Pentru Valverde, e un miracol să-i fie antrenor. 

„Mi-ar plăcea să explic puțin ce simt pentru Leo. În primul rând, e acest talent. Dar nu numai atât, pentru că mulți oameni au talent, dar la el îl observi întotdeauna. Are ambiție imensă. Și o legătură atât de profundă cu clubul încât vede totul ca pe o obligație, o datorie de a juca bine în fiecare meci”. Acesta este Messi. 

”«Racheta» celui mai mare” 

Golul de efect al lui Messi de la Madrid l-a înfierbântat pe comentatorul postului catalan de radio Rac1. ”Aceasta este «racheta» celui mai mare jucător din istorie”, a strigat el în direct după execuția căpitanului Barcelonei. 

Pe 23 septembrie, FIFA l-a ales The Best. Pe 2 decembrie, France Football îi dăruiește Balonul de Aur. Anul 2019 este al lui.

1 trofeua câștigat Leo Messi în acest an: titlul în LaLiga, cu Barcelona

4 stelea primit Messi în cotidianul catalan Mundo Deportivo (nota 8 în Sport)

12 Baloane de Aura cucerit Barcelona: înaintea lui Messi, au fost Luis Suárez (1960), Cruyff (1973, 1974), Stoicikov (1994), Rivaldo (1999) și Ronaldinho (2005)

„Când e în plin sprint, Leo e infailibil. Are radarul deschis permanent, toți coechipierii se demarcă, iar el decide continuarea fazei. Acum, a ales să încheie individual acțiunea” - Ernesto Valverde, antrenor Barcelona

„În fața unui asemenea gol, un golazo, nu pot decât să aplaud. Messi merită aceste aplauze”  - Diego Simeone, antrenor Atlético

Leo Messi și Balonul de Aur:

  • 2009 
  • 2010 
  • 2011 
  • 2012 
  • 2015 
  • 2019

Vezi și: 

ATLETICO MADRID - BARCELONA 0-1 // Leo Messi decide derby-ul de pe Wanda Metropolitano și îi duce pe catalani în fruntea clasamentului

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
cneius
cneius  •  02 Decembrie 2019, 16:54

Nu a cistigat nimic dar e incoronat cel mai bun. Asa se scrie istoria.

adiktedz
adiktedz  •  02 Decembrie 2019, 14:17

Toata lumea stie ca Modric o sa primeasca balonul pentru a 2-a oara.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  02 Decembrie 2019, 13:12

Care e farmecul fotbalului? Ce tip de joc atrage privirile spectatorului neutru? Fotbalul tacticizat și defensiv? Sau cel creativ, ofensiv, generator de goluri și spectacol? Prin urmare, "Balonul de aur" trebuie să recompenseze întotdeauna FOTBALUL. Adică marcatorul sau/și creatorul spectacolului. Acordarea trofeului, în 2006, lui F. Cannavaro a fost o impietate, în condițiile în care performau în acel an jucători precum Zidane, Henry, Ronaldinho sau Drogba. Pe locul doi s-a situat Buffon, altă glumă nesărată. Asta numai și numai pentru că Italia a câștigat un CM lipsit de strălucire( cu o provocare vicleană și dezgustătoare a lui Materazzi în finală!). Să fim serioși! Cine caută pe youtube filmulețe cu Cannavaro? Și câți caută cu Zidane, Ronaldinho sau Henry? Ăsta-i fotbalul! Fentă, șut, gol. Restul e muncă auxiliară. Cine alege să se facă fundaș și să rupă adversarii e fix treaba lui. Alege asta pentru că nu are talent pentru fotbal, ci pentru munca în domeniul fotbalului!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează