INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Atletico Madrid, cu cadență de campioană. Liderul țintește suta, Luis Suarez îl uimește și pe Simeone!

Luis Suarez, Atletico Madrid // foto: Guliver/gettyimages
Luis Suarez, Atletico Madrid // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 01 februarie 2021 12:20 / Actualizat luni, 01 februarie 2021 12:54

A opta victorie la rând, 50 de puncte după tur în La Liga. Liderul Atletico Madrid a evadat la 10 puncte de Barcelona și Real Madrid, cu a patra „dublă” a golgheterului uruguayan Luis Suarez (34 de ani), care a marcat și din lovitură liberă.

Atletico își continuă marșul spre titlu, mărindu-și avantajul față de Barcelona și Real la 10 puncte, și cu o restanță de jucat. Liderul a legat la Cádiz (4-2) a opta victorie în La Liga, la una de cea mai lungă serie a lui Diego Simeone și la două de recordul clubului. Are 50 de puncte în 19 etape și atacă suta dacă menține ritmul în retur, atingând cota Barçei lui Vilanova și Realului lui Mourinho.

Luis Suarez, al doilea gol din „directă” în La Liga

A fost încă un duel în care și-a pus amprenta Luis Suárez. Atacantul de 34 de ani a reușit a patra „dublă” în campionat la Atletico, a marcat de 14 ori în total și este Pichichi solitar. Ambele goluri din faze fixe, cu primul uimindu-l și pe antrenorul argentinian. 

„Chiar discutam la pregătiri, văzându-i exersând pe Thomas, João și Luis, că a trecut ceva vreme de când n-am mai înscris din lovitură liberă. De aceea m-am mirat când a deschis scorul cu acea execuție!”. A fost doar al doilea dintr-o „directă” a „Pistolarului„ în La Liga în 29 de încercări. Primul l-a semnat cu Betis în august 2016.

Doar 10 goluri primite de Atletico Madrid 

Suárez privește în jos spre En-Nesyri, marocanul lui Sevilla, și Messi, ambii cu 12 reușite. A dat mai mult de o treime din golurile liderului, care deține al doilea cel mai prolific atac după Barça și cea mai ermetică defensivă. Doar zece goluri încasate, cu 11 etape cu poarta închisă de Oblak.

14 goluriîn primele 15 jocuri din campionat are Suárez la Atlético. Doar trei jucători au mai reușit în istoria clubului: Pruden (1940), Baltazar (1988) și Vieri (1998)

11 goluridin lovituri libere a marcat Atlético în 506 meciuri cu Simeone pe bancă: Griezmann (8), Radamel Falcao, Emre și Suárez, câte unu

VIDEO. TOP 3 goluri ale lui Luis Suarez împotriva lui Atletico Madrid

Citește mai multe știri din La Liga:

Ianuarie, lună de coșmar pentru Real Madrid » 6 momente dureroase pentru campioana Spaniei în acest început de an

Bombă în Spania: „Contractul lui Messi ruinează Barcelona! S-au pus în genunchi în fața lui” » Sume astronomice! + Reacția argentinianului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
magic4ever
magic4ever  •  02 Februarie 2021, 01:52
Postat de enigmaticul pe 01 Februarie 2021, 15:26

Cât de prost să fii ca să renunți la un așa atacant?? Ce fel de management are Barca?? Suarez împreună cu Mesi au marcat jumătate din golurile Barcelonei, într-un sezon, și ei l-au dat.

Nu ai idee cati fani "experti" ai Barcei spuneau ca e terminat Suarez,ca e batran si nu mai poate...unde sunt expertii aia???Suarez isi stia valoarea cand plangea pt ca a fost aruncat ca o masea stricata de la Barca...si Messi stia si a insistat enorm sa ramana....

enigmaticul
enigmaticul  •  01 Februarie 2021, 15:26

Cât de prost să fii ca să renunți la un așa atacant?? Ce fel de management are Barca?? Suarez împreună cu Mesi au marcat jumătate din golurile Barcelonei, într-un sezon, și ei l-au dat.

972520872778599
Carlos Mendoza  •  01 Februarie 2021, 13:56

Bravo, Koeman. Fața ta spune totul.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează