INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Au pus un sexist la naționala de fete?! Scandal dupa decizia luată de Federația din Anglia

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 24 ianuarie 2018 10:06

Phil Neville, fundașul lui Everton la 1-5 cu Dinamo, în 2005, a fost confirmat ca selecționer al reprezentativei feminine a Angliei. Dar fanii i-au descoperit pe Twitter mai multe comentarii deplasate la adresa femeilor.

Trecutul îi dă bătăi de cap fostului internațional englez Phil Neville. Abia ce a fost confirmat de Federație (FA) în funcția de selecționer al reprezentativei feminine a Angliei că fanii îl și contestă. I-au descoperit pe Twitter mai multe comentarii sexiste făcute de-a lungul timpului, iar până să ajungă el să-și închidă contul le-au readus în atenția opiniei publice.

"Tocmai mi-am bătut nevasta"

"Relax! M-am răcorit - tocmai mi-am bătut nevasta!!! Mă simt mai bine acum!", posta Neville în iulie 2011. Iar în ianuarie 2012 scria: "Când am spus bărbați de dimineață, m-am gândit că femeile ar fi fost ocupate să pregătească micul dejun / să-i pregătească pe copii / să facă paturile (sic)".

Nici sora sa, Tracey, antrenorul naționalei de netball, n-a fost scutită de remarcile sale deplasate: "Voi, femeile de pretutindeni, vreți egalitate până în momentul în care trebuiesc plătite facturile".

Umilit de "câini"

Fostul fundaș al lui Manchester United și Everton, în teren la umilitorul eșec suferit de "caramele" în fața lui Dinamo, un 1-5 consemnat în septembrie 2005, în primul tur al Cupei UEFA, a semnat un contract pe 2 ani cu FA, cu opțiune de prelungire până-n 2022. Dar în lumina acestor dezvăluiri, speculează Daily Mail, e posibil să fie chiar reziliat. În 2015-2016, Phil Neville a fost secund la Valencia, după care a lucrat ca analist TV

150.000 €pe an e salariul lui Phil Neville la naționala feminină a Angliei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
radumatei
radumatei  •  24 Ianuarie 2018, 12:05

Tot respectul pentru Phil Neville. Un sistem in care la angajarea unui om conteaza mai mult niste glume pe twitter decat experienta si pregatirea e un sistem profund gresit.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează