INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATE

Au scris istorie la unii, dar au ținut la început cu rivalii! TOP 5 fotbaliști care n-au fost „fani de mici”! Pleșan dislikes this :)

Articol de - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2021 15:49 / Actualizat miercuri, 13 ianuarie 2021 17:52

Transferul la cluburi mari aduce, în foarte multe cazuri, și celebra declarație „de mic țineam cu ei!”. Am avut multe exemple și în fotbalul românesc, cu unii care chiar „țineau de mici” cu toate echipele la care au jucat, dar există exemple și în fotbalul mare. Dar acum vorbim despre cealaltă categorie, a fotbaliștilor sinceri, care au recunoscut că simpatizau, la început, chiar cu marii rivali.

O mică paranteză. Înainte să începem cu exemplele serioase, facem o oprire la Mario Balotelli. Îl felicităm că a mai trecut un Revelion și a reușit să-și mențină casa departe de flăcări și de această dată :) și îl adăugăm într-o zonă specială: fotbalistul care anunță că ține cu rivalii „în timp real”! Pe vremea când evolua la Inter, n-au fost puține episoadele în care Mario anunța că o iubește pe AC Milan. „Toată lumea știa că el e cu Milan! Venea la antrenamentele lui Inter cu șosete, tricouri sau chiar pantaloni cu AC Milan! I le ascundeam de fiecare dată și râdeam ca nebunii”, își aduce aminte Materazzi.

RAUL MADRID. DAR CARE MADRID?!

Raul Gonzalez Blanco. Peste 550 de meciuri și peste 200 de goluri pentru Real Madrid. Raul a stat 16 ani pe Bernabeu și a devenit o adevărată legendă blanco. Probabil că și-ar fi încheiat cariera la Real dacă Mourinho nu l-ar fi tras pe linie moartă și nu l-ar fi forțat să plece. La Real deja venise Cristiano Ronaldo, iar Raul, în lacrimi, își anunța plecarea într-o conferință de presă. Se ducea la Schalke, apoi semna cu Al Sadd, iar cariera și-o încheie la New York Cosmos.

Au scris istorie la unii, dar au ținut la început cu rivalii! TOP 5 fotbaliști care n-au fost „fani de mici”! Pleșan dislikes this :)
Raul, pe vremea când evolua pentru juniorii lui Atletico Madrid


Fanii lui Real îl alintă „Raul Madrid”, dar... care Madrid?! Înainte să ajungă la academia lui Real, Raul a fost juniorul rivalilor de la Atletico Madrid. Micul Raul era căpitanul grupei sale de vârstă, iar în ultimul sezon marcase 55 de goluri. Totuși, cele mai importante goluri urma să le marcheze pentru Real. Problemele financiare pe care le traversa Atleti la vremea respectivă l-au făcut pe președintele Jesus Gil să ia o decizie radicală și să desființeze cele mai mici grupe de copii și juniori. Raul și-a pus pe „hold” iubirea pentru Atleti și a fost nevoit să se îndrăgostească de Real. Și ce relație frumoasă a ieșit!

Pentru cine făcea Solskjaer OLE-urile?

Ole Gunnar Solskjaer a jucat 11 ani pentru Manchester United, dar pentru ca fanii „diavolilor” să-l iubească la infinit putea evolua doar acele câteva minute istorice din finala Ligii Campionilor din 1999, contra lui Bayern. United a răsturnat meciul pe final, iar Solskjaer a marcat golul victoriei, în ultimele secunde. Norvegianul a îmbrăcat de 235 de ori tricoul lui United și a marcat 91 de goluri pentru trupa lui Sir Alex Ferguson.

Au scris istorie la unii, dar au ținut la început cu rivalii! TOP 5 fotbaliști care n-au fost „fani de mici”! Pleșan dislikes this :)
Până să fie decisiv pentru Manchester United, Solskjaer visa să îmbrace un altfel de roșu... la Liverpool


Până să ajungă pe „Teatrul Viselor”, micul Ole n-avea ochi pentru United. Atacantul care a început fotbalul la Clausenengen era îndrăgostit de Liverpool, varianta 80-90. Acum, fiind manager la United, Solskjaer tocmai a depășit-o pe Liverpool în ierarhia din Premier League și se va lupta cu trupa de pe Anfield la titlu în acest sezon.

Gerrard și poza în tricoul lui Everton

Cariera lui Steven Gerrard e strâns legată de Liverpool, club unde a făcut junioratul și unde, mai apoi, a evoluat peste 500 de meciuri, marcând 120 de goluri. Totuși, chiar dacă a fost de mic în curtea „cormoranilor”, Stevie G n-a fost chiar cu inima 100% de Liverpool. Provenit dintr-o familie care era împărțită între Liverpool și Everton, Gerrard părea să fie mai atras de „albaștri” în perioada copilăriei.

Au scris istorie la unii, dar au ținut la început cu rivalii! TOP 5 fotbaliști care n-au fost „fani de mici”! Pleșan dislikes this :)
Micul Gerrard și unica poză a sa în tricoul lui Everton


”Adevărul despre poza cu mine în tricoul lui Everton este următorul: era un turneu care se disputa pe stadionul lui Everton, iar echipa mea l-a câștigat. La final, învingătorii au fost îmbrăcați în tricoul lui Everton și pozați alături de trofeele câștigate. Când competiția se juca pe Anfield, câștigătorii erau îmbrăcați în echipamentul lui Liverpool. Ghinionul meu e că atunci s-a jucat la Everton și că poza a ajuns în presă”, a explicat Steven Gerrard.

Palma care i-a schimbat visul lui Beckenbauer

Franz Beckenbauer a scris istorie pentru Bayern și naționala Germaniei, dar puțini sunt cei care știu că „Der Kaiser” a ținut cu 1860 Munchen, rivala lui Bayern. Beckenbauer și-a făcut junioratul la SC 1906 Munchen și visa să joace pentru 1860 Munchen. Numai că, în timpul unui meci de juniori dintre 1906 Munchen și 1860 Munchen, Beckenbauer a fost implicat într-un incident care l-a marcat total.

Au scris istorie la unii, dar au ținut la început cu rivalii! TOP 5 fotbaliști care n-au fost „fani de mici”! Pleșan dislikes this :)
Supărat pe juniorii lui 1860 Munchen, Beckenbauer a ales-o pe Bayern


Era finala unui turneu „Under 14”, iar spiritele s-au încins mai mult decât era cazul. Micul Beckenbauer a primit o palmă din partea unui adversar și totul avea să se scrie diferit de acolo. ”A fost momentul în care Franz Beckenbauer a decis că nu va juca niciodată pentru un club unde jucătorii se poartă așa. L-a marcat puternic episodul acela”, rememora Uli Hesse în cartea Tor! The Story of German Football.

Iniesta a ținut cu Real Madrid

Andres Iniesta și-a început cariera la Albacete, acolo unde a făcut o parte din juniorat, apoi a trecut la Barcelona, club pentru care a evoluat din 1996, de la 12 ani, până în 2018, la 34 de ani, când s-a transferat la Vissel Kobe, în prima ligă din Japonia. Imediat după ce a plecat de pe Camp Nou, Iniesta a recunoscut că n-a fost fanul Barcelonei de la început.

Au scris istorie la unii, dar au ținut la început cu rivalii! TOP 5 fotbaliști care n-au fost „fani de mici”! Pleșan dislikes this :)
Andres Iniesta, pe vremea când se uita doar la meciurile lui Real Madrid


”Jucam la Albacete, la juniori, iar Barcelona ne-a bătut într-un meci foarte rău. Ne-au dat șapte goluri. Am fost foarte supărat, nu îmi plăcea deloc de Barcelona la momentul acela. Oricum, în acea perioadă, când eram încă un copil, eu țineam cu Real Madrid, nu cu Barcelona!” 
Andres Iniesta

Fotbalul n-ar mai fi fost la fel! Patru transferuri spectaculoase care au picat în ultima clipă: „Pe el l-am luat în locul lui Maradona! A fost mai ieftin”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (3)
1948forever
1948forever  •  14 Ianuarie 2021, 11:33

ce vrajeli, ce relevanta are un norvegian ca tine cu liverpool si nu cu utd? iar asta cu iniesta alta vrajeala tipic romaneasca. deci ce demonstreaza articolul asta? ca toti sunt la fel, nu doar romanii

3635368216498202
Ciprian Constantin  •  13 Ianuarie 2021, 20:31
Postat de suporter69 pe 13 Ianuarie 2021, 20:09

Si care e faza cu Plesan?

Păi el declara, la oricare echipă se transfera (Craiova, dinamo, Poli Timișoara, fc fcsb) că a ținut cu echipa aceea de mic copil.

suporter69
suporter69  •  13 Ianuarie 2021, 20:09

Si care e faza cu Plesan?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează