INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

Azi se decernează Balonul de Aur » Messi al V-lea. Iordănescu și Raț au votat cu steaua Barcelonei

Messi și primele sale 4 Baloane de Aur // Foto: Reuters
Messi și primele sale 4 Baloane de Aur // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 11 ianuarie 2016 00:00

Argentinianul în vîrstă de 28 de ani va cuceri aproape sigur FIFA Ballon d'Or pentru a 5-a oară (2009, 2010, 2011, 2012 și 2015). Ceilalți finaliști sînt Neymar și Ronaldo.

După doi ani de succes pentru Cristiano Ronaldo (2013 și 2014), Leo se întoarce pe primul loc. Argentinianul, decarul Barcelonei, este din nou cel mai bun fotbalist care joacă în Europa (înaintea lui Neymar și Cristiano Ronaldo). Doar oficializarea mai lipsește.

A cincea oară Ballon d'Or, la capătul unui an în care a cîștigat 5 competiții cu Barca. Și, la 28 de ani, are timp pentru multe alte trofee.

Balonul de Aur, creat în 1956 de revista France Football, care a fuzionat la acest premiu cu FIFA în 2009, este oferit celui care cîștigă voturile căpitanilor și selecționerilor echipelor naționale, dar și ale corespondenților FF. Românii l-au votat pe simbolul trupei catalane: și Iordănescu, și Raț.

Trofeul va fi decernat în această seară, în timpul Galei FIFA de la Zurich. Ce va începe la ora 19:30, va fi transmisă în direct de Eurosport și liveTEXT pe GSP.ro.

Leo în 2015 cu Barca

  • Titlul în Primera
  • Copa del Rey
  • Liga Campionilor
  • Supercupa Europei
  • Mondialul cluburilor

Playtech: S-A SĂTURAT! Simona Halep a divulgat motivul pentru care nu mai performează pe teren. Informații de ultimă oră


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close