INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

"Baby Milan" » Proiectul început de Mihajlovici și continuat de Montella prinde contur

Davide Calabria
(foto: Guliver/Getty Images)
Davide Calabria (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 septembrie 2016 17:12

După mai multe sezoane în care nu au reușit să se califice în Liga Campionilor și s-a pierdut undeva pe la mijlocul clasamentului în prima ligă italiană, AC Milan a început reconstruirea echipei, bazându-se pe tineri italieni.

Cel mai bun exemplu este chiar ultima partidă de campionat, 2-0, cu Lazio.

Vincenzo Montella a folosit nu mai puțin de 7 jucători italieni în primul "11", patru dintre ei având vârste sub 23 de ani. În total, au fost 6 jucători sub 23 de ani: Donnarumma (17), Calabria (19), Romagnoli (21), De Sciglio (23), Niang (21) și Suso (22), scrie marca.com.

Proiectul, care se contrazice cu ideile din trecut ale clubului milanez, a fost început anul trecut de Sinisa Mihajlovici, care l-a propulsat pe Gianlugi Donnarumma, care atunci avea doar 16, titular în locul lui Diego Lopez. De atunci, Donnarumma a debutat și în naționala Italiei.

Actualul tehnician rossonero continuă proiectul început de sârb, iar jucătorul ales să fie promovat în acest sezon în prima echipă este fundașul dreapta Davide Calabria.

  • 2011 este sezonul în care AC Milan a câștigat ultimul "scudetto", iar odată cu venirea noii conduceri speranțele fanilor au renăscut.

sursă: marca.com

(Dan Duca)

 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează