INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA Y UITE PE CINE A LUAT REAL!

Bad boy Adebayor

Articol de - Publicat joi, 27 ianuarie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 26 ianuarie 2011 22:08

Atacantul togolez vine pe "Bernabeu" cu o reputaţie proastă, de killer. Printre victimele sale figurează inclusiv colegi

Jose Mourinho şi l-a dorit pe Emmanuel Adebayor, iar şefii Realului i-au făcut pe plac. Numai că, o dată cu împrumutul pe 6 luni al atacantului de la Manchester City, parafat ieri, după vizita medicală, portughezul şi-a adus şi scandalul în casă.

Togolezul, 26 de ani, e recunoscut pentru temperamentul coleric. În Premier League, indiferent că a îmbrăcat tricoul Arsenalului sau pe al "cetăţenilor", n-a avut mamă, n-a avut tată. Printre victime se numără chiar şi coechipieri!

"Parcă l-aş fi înjunghiat"
21 decembrie 2008. Pe atunci la Arsenal, Adebayor îl faultează dur pe Alvaro Arbeloa, de la Liverpool, şi este eliminat. Comentariul lui e de de-a dreptul cinic: "Arbeloa s-a tăvălit pe jos de parcă l-aş fi înjunghiat".

L-a "ştampilat" pe Van Persie
12 septembrie 2009. Abia transferat la City, de la "tunari", togolezul îşi dă în petic chiar în confruntarea cu foştii colegi. Marchează şi face gesturi provocatoare în faţa suporterilor Arsenalului, iar apoi îl loveşte cu vîrful ghetei pe Van Persie. Federaţia îl suspendă 3 etape.

Un pumn de 4 etape
26 februarie 2010. Într-un meci al lui City cu Stoke, Adebayor se enervează şi-l loveşte cu pumnul pe fundaşul Shawcross, de la adversari. Demonstraţia de box îl costă 4 etape de suspendare.

Ţinta Kompany
23 noiembrie 2010. Tot în cursul unei partide din Premier, contra lui Wolverhampton, togolezului îi căşună pe Vincent Kompany, colegul din apărare. Belgianul scapă însă doar cu o "urecheală" verbală.

Bătaie cu Toure
4 ianuarie 2010. Adebayor şi Kolo Toure îşi cară pumni unul altuia în toiul antrenamentului. O echipă întreagă se mobilizează ca să-i despartă. Refuză apoi să-şi dea mîna, iar Toure admite: "Sîntem «duşmani» vechi. Ne-am mai bătut şi pe vremea cînd eram la Arsenal".

2,1 milioane de euro e salariul pe care i-l va plăti Real lui Adebayor

16,5 milioane de euro ar da madrilenii dacă în vară ar activa opţiunea de cumpărare a togolezului.

2 e numărul meciurilor jucate de togolez în acest sezon din Premier League pentru City

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close