INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  VALENCIA - BARCELONA 1-1

Bad boy Suarez » Vedeta Barcelonei e acuzată că l-a călcat de două ori pe Abdennour în meciul cu Valencia, 1-1

Abdennour protestează după incident. Suarez (dreapta) joacă bine rolul celui îngrijorat
// Foto: Guliver/GettyImages +2   FOTO
Abdennour protestează după incident. Suarez (dreapta) joacă bine rolul celui îngrijorat // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 07 decembrie 2015 00:00

Uruguayanul Barcei l-a călcat pe Abdennour de două ori: o dată pe picior, apoi, cînd fundașul era la pămînt, pe antebraț. A scăpat de eliminare.

"A fost un gest involuntar, mi-am cerut scuze", s-a disculpat atacantul, dar reluările TV arată clar că a fost un gest premeditat. Provocat, a reacționat! Arbitrul n-a văzut, iar Suarez a deschis scorul șase minute mai tîrziu.

E bun Luis Suarez, un vîrf de milioane, poate cel mai în formă în acest moment din fotbalul mondial. Dar și cît e de rău! La fel, de top! Sîmbătă, s-a răzbunat pe Abdennour, stoperul tunisian al Valenciei. Nu l-a mușcat și pe el, ca pe Bakkal, Ivanovici și Chiellini, dar l-a făcut să sufere.

A apăsat cu crampoanele

În minutul 53, la marginea careului advers, fundașul îi spune ceva, provocîndu-l. Uruguayanul Barcelonei îl privește o clipă, apoi îl calcă intenționat pe piciorul stîng. Atît? Nici vorbă. Apărătorul se prăbușește la pămînt, iar Suarez cade peste el. Aparent, fără să vrea. Dar mai apasă crampoanele și pe antebrațul drept al rivalului.

Arbitrul Santiago Jaime era întors cu spatele, nu putea vedea clinciul dintre cei doi. Însă nici asistentul Jorge Bueno, care era pe acea parte, n-a observat nimic.

Gol din ofsaid

"A fost involuntar, mi-am cerut scuze", a spus la sfîrșit sud-americanul. Totuși, imaginile TV nu susțin această variantă. Iar fotografiile postate de Abdennour pe Instagram confirmă că atacul a fost dur. Magrebianul are răni urîte pe picior și pe antebraț. Mesajul victimei a fost scurt și clar: "Suarez".

Luis n-a fost eliminat și, șase minute mai tîrziu, a deschis scorul. Și la gol l-a păcălit pe același asistent. Sprintase din ofsaid!

0 schimbări, după 17 ani

Barca n-a mai învins, seria de 6 victorii s-a întrerupt la Valencia. Concentrat la meci, Luis Enrique a și uitat de schimbări. N-a făcut nici una pe Mestalla. Și au trecut 17 ani de la ultima partidă a catalanilor fără nici o înlocuire. În februarie 1999, echipa blaugrana era antrenată de Louis van Gaal la un joc cu Extremadura, iar pe gazon era și Luis Enrique.

I-a cedat inima la gol

Tragedie sîmbătă, la Valencia - Barcelona. În minutul 86, cînd Santi Mina a egalat, un fan al gazdelor a făcut stop cardiac în tribune. Paramedicii au încercat să-l resusciteze în tribună, dar n-au reușit. Suporterul în vîrstă de 43 de ani a decedat la scurt timp după gol.

"Am văzut ce a făcut Suarez, dar știu și că jucătorul Valenciei l-a provocat permanent"
Robert Fernandez, director tehnic Barcelona

7 meciurila rînd a marcat Luis Suarez în Primera; are 13 goluri, locul 2 în topul golgeterilor; primul e Neymar, 14 reușite

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează