INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR 2019

BALONUL DE AUR 2019 // Luka Modric i-a oferit trofeul lui Leo Messi și l-a „înțepat” pe Cristiano Ronaldo: „E o sărbătoare a fotbalului, trebuie să fii aici”

Articol de - Publicat marti, 03 decembrie 2019 10:56

Lionel Messi (32 de ani) rămâne la fel de modest şi după ce a primit la Paris al şaselea Balon de Aur, 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019: „Sunt conștient de vârsta la care am ajuns, dar simt că mai am mulți ani înainte”. 

Messi e din nou, oficial, numărul unu în lume în 2019. Al şaselea Balon de Aur, decernat luni seară în gala de la Paris, i-a revenit magicianului argentinian, care a preluat conducerea în duelul preţioaselor trofee cu Ronaldo, 6-5. 

Dacă învinsul său (ajuns în premieră în ultimul deceniu pe locul 3!) s-a distins prin absenţă, Leo a strălucit pe scena "Théâtre du Châtelet", într-un costum negru de catifea Armani. Şi a radiat fericire, alături de băieţii cei mari, Thiago şi Mateo, şi de soţia Antonella Roccuzzo, bucurându-se de clipa istorică. 

„Sper să rămân la fel”

„Vreau să mulțumesc clubului, colegilor, ziariştilor și tuturor celor ce m-au ajutat în acest drum. În urmă cu zece ani primeam primul Balon de Aur. Îmi aduc aminte că am venit aici cu cei trei frați ai mei, aveam doar 22 de ani și nu visam la așa ceva. Acum îl primesc pe al șaselea, într-un moment total diferit al vieții. Sunt alături de soție, de copii, de fratele meu și de nepoți. În tot acest timp n-am renunțat să visez şi mereu am avut dorința de a evolua de la o zi la alta. 

Sper să rămân la fel în anii care vin. Sunt conștient de vârsta pe care o am, însă simt că am mulți ani înainte. Vreau să mă bucur de fotbal la fel ca atunci când eram copil, de familia mea și de colegi", a fost esenţa discursului emotiv şi modest, rostit de recordmanul argentinian. 

„Fotbalul înseamnă şi respect”

Pentru prima oară s-a predat ştafeta în ancheta France Football. Luka Modric, laureatul din 2018, i-a dat trofeul căpitanului Barcelonei. Ocazie cu care l-a „înţepat” pe Ronaldo, fostul său coleg de la Real, pentru că a lipsit de la ceremonie, preferând gala Il Calcio, unde a fost ales jucătorul anului în Serie A. 

„Felicitări Leo, îl meriţi. Messi este impresionant şi unul din cei mai buni fotbalişti din toate timpurile. Jos cu pălăria pentru tot ce a făcut, pare ireal să vezi şase Baloane de Aur la un loc! Fotbalul înseamnă însă şi respect. 

Când nu câştigi, trebuie să vii aici pentru că este o sărbătoare a fotbalului. E foarte simplu, m-am prezentat să dau Balonul şi sper să rămână o bună tradiţie pe viitor, de pasare a trofeului”, a spus mijlocaşul croat

"Balonul de Aur îl premiază din nou pe cel mai bun jucător din istorie. Fotbalul şi Barcelona sunt extrem de fericite. Felicitări, Leo!"  - Josep Maria Bartomeu, preşedinte Barcelona

"Era şi Cristiano un rival serios la trofeu? Cred că Messi ar merita să îl câştige în fiecare an atâta timp cât va mai juca! Am pierdut în fața cuiva mai bun"  - Virgil van Dijk, fundaş Liverpool

10 CIFRE MESSI ÎN 2019:

  • 54 de meciuri 
  • 46 de goluri 
  • 17 assisturi 
  • 68,5% victorii 
  • campion al Spaniei 
  • FIFA Best Player 
  • Gheata de Aur 
  • Cel mai bun jucător LaLiga 
  • Cel mai bun atacant UEFA 
  • Balonul de Aur

(foto: Reuters)

Vezi și: 

BALONUL DE AUR 2019 // VIDEO Mateo, fiul cel năzdrăvan al lui Messi, a sărit de pe scaun după victoria starului argentinian :D

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ckhristian
ckhristian  •  04 Decembrie 2019, 14:16

Eu sunt fan Luka Modric, și are dreptate aici. Din păcate anul trecut nu a câștigat pe merit trofeul.

10209899427152560
Popa Lucian  •  03 Decembrie 2019, 11:44

Adevărat Luka Modric.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close