INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

Balonul de Aur, ca și desemnat » Cotele s-au prăbușit după rezultatele din week-end

Leo Messi (34 de ani) este mare favorit la câștigarea Balonului de Aur în acest an.
Leo Messi (34 de ani) este mare favorit la câștigarea Balonului de Aur în acest an.

Articol de GSP - Publicat luni, 12 iulie 2021 20:38 / Actualizat marti, 13 iulie 2021 08:41

Leo Messi (34 de ani) este mare favorit la câștigarea Balonului de Aur în acest an. 

Messi a cucerit în week-end primul trofeu major alături de naționala Argentinei. „Pumele” au învins marea rivală Brazilia în finala Copei America, iar Leo a avut o contribuție majoră pe durata turneului final.  A marcat 4 goluri, a oferit 5 pase decisive și a fost desemnat cle mai bun jucător al competiției. 

Cotele s-au prăbușit: Messi, favorit la Balonul de Aur

Performanța de la Copa America l-a transformat pe Messi în mare favorit la câștigarea Balonului de Aur. Ar fi a 7-lea din palmaresul argentinianului. 

În urmă cu o săptămână, cota argentinianului la câștigarea trofeului era de 3,45. Între timp a scăzut drastic, până la 1,50. 

Cotele la câștigarea Balonului de Aur

JucătorCotă
Lionel Messi 1,50
Harry Kane5,50
Kylian Mbappe7,00
Robert Lewandowski7,00
Cristiano Ronaldo9,00
N'Golo Kante9,00

Messi și Cristiano Ronaldo, campioni în aceeași zi

Argentina a câștigat la limită în fața Braziliei, scor 1-0, adjudecându-și trofeul cu numărul 15 din istorie în Copa America. Însă e abia primul astfel de triumf pentru Leo Messi, jucătorul care și-a pus definitiv amprenta asupra istoriei fotbalului.

Precum într-un scenariu de roman pus la punct până la cele mai fine detalii, Leo Messi și Cristiano Ronaldo au câștigat cele mai importante trofee alături de naționalele lor în aceeași zi! 

Balonul de Aur, ca și desemnat » Cotele s-au prăbușit după rezultatele din week-end
Messi a fost pe val la Copa America (foto: Imago)

Messi a devenit campion al Americii de Sud pe 10 iulie 2021, în timp ce, în urmă cu 5 ani, tot pe 10 iulie, Cristiano Ronaldo devenea campion european, atunci când el și colegii săi au amuțit asistența de pe Stade de France, iar Portugalia a biruit în fața Franței (1-0).

Trebuia să câștig ceva cu Argentina, era ca un ghimpe. Știam că într-o zi voi putea face asta. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest moment, în Brazilia, contra Braziliei. Cred că Dumnezeu păstra acest moment pentru mine. E o nebunie! 

Nu pot să explic ce fericire simt. De multe ori am plecat trist, dar știam că într-o zi se va schimba. Nu exista un moment mai bun. Acest grup merita asta cu adevărat. Aveam mare încredere în grup, care a devenit mai puternic de la precedenta Copa America. 

Sunt persoane bune, care nu s-au plâns niciodată. Am stat mult timp închiși, fără familii, dar obiectivul era clar. Am putut fi campioni, iar fericirea e maximă!
- Lionel Messi

VIDEO Cele mai bune momente ale lui Messi la Campionatul Mondial

Citește și alte știri din fotbalul mondial: 

Messi, gest de mare campion după victoria cu Brazilia » Ce nu i-a dat voie unui coleg să scandeze: „Nu, nu!”

În 2016 era rezervă în Serie C, acum a fost decisiv la titlul Italiei: „Am vrut să renunț la fotbal! Sper să fiu exemplul că nimic nu e imposibil”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
ovidiut2014
ovidiut2014  •  13 Iulie 2021, 10:34

Bună ziua. Cred că pentru a ne exprima o opinie pertinentă referitor la Balonul de Aur trebuie să plecăm de la ce înseamnă acest trofeu. Răsplătește el cel mi bun jucător în funcție de performanțele cu echipa ori cel mai bun jucător în funcție de performanțele individuale? Răspunsul cred că e evident...Cele bune.

realfan_ady
realfan_ady  •  13 Iulie 2021, 10:01

De ani de zile nu ma intereseaza acest trofeu, a devenit fara valoare, se va da la messi si ronaldo si dupa ce se vor retrage. Doar ei conteaza. Messi a luat 2 baloane de aur nemeritat (2010 Xavi sau Iniesta si 2019 van Dijk), Ronaldo unul (2013 Ribery). Anul trecut era Lewandowski, anul asta Jorginho, clar. Castigator de CL si Euro, om de baza la ambele echipe. Messi si Ronaldo ce au facut? Cate un turneu final bun, in rest la echipele de club nimic interesant, nici in CL, nici in campionat.

11dumbledore
11dumbledore  •  13 Iulie 2021, 08:55
Postat de dragdim pe 13 Iulie 2021, 01:48

Lewandowski poate este mai nimerit și pentru ca anul trecut a câștigat tot ce se putea cu echipa de club și bineînțeles, anul trecut au uitat sa acorde acest premiu, pentru ca…el nu vinde așa bine, el doar joaca fotbal adevărat.

Fara a contesta ca Lewandowski merita anul trecut Balonul de Aur, spui ca el doar joaca fotbal adevarat, de parca cei doi care au cam monopolizat trofeul anii trecuti (Messi si Cr.Ronaldo) au jucat doar de ochii presei.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează