INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Barça a urcat pe primul loc » Motivele care îi fac pe adversari să tremure

Echipa lui Guardiola a urcat pe prima poziţie în Primera
Echipa lui Guardiola a urcat pe prima poziţie în Primera

Articol de - Publicat luni, 03 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 03 octombrie 2011 15:33

De doar 5 etape a avut nevoie FC Barcelona pentru a se instala pe primul loc în clasamentul din Primera Division. Cu 14 puncte după 6 etape, echipa lui Josep Guardiola a preluat şefia în prima ligă din Spania, avînd acelaşi număr de puncte ca Levante, şi competitoarele au de ce să-şi facă griji, deşi diferenţa faţă de locul trei e de doar un punct.

Începutul de sezon a fost mai greoi decît altădată pentru Barça, dar uşor, uşor, băieţii lui Pep s-au instalat comod în fotoliul de lider după o victorie chinuită în faţa lui Sporting Gijon, scor 1-0. Ţinînd cont de ceea ce s-a întîmplat în sezoanele precedente, detronarea Barcelonei de pe prima poziţie pare o misiune aproape imposibilă.

Conform Marca.com, în ultimele ediţii ale campionatului, de cîte ori a devenit lider, Barça n-a mai putut fi ajunsă din urmă. Anul trecut, "Pep Team" s-a instalat pe locul 1 după ce a cîştigat cu 5-0 în faţa Realului, pe Camp Nou, după ce madrilenii fuseseră lideri timp de 6 etape, pînă înaintea etapei a 13-a. De atunci, nimeni nu a mai putut s-o coboare în clasament pe Barcelona.

În urmă cu două sezoane a fost ceva mai dificil pentru catalani. După un start în care a tot schimbat locurile unu şi doi cu marea rivală, Real Madrid, echipa lui Guardiola a păstrat şefia în clasament din etapa a 12-a pînă în cea de-a 24-a. A trecut pe doi pînă în etapa a 31-a, redevenind lider chiar după meciul direct, de pe "Bernabeu", cîştigat cu 2-0.

De cînd Guardiola a preluat echipa, primul sezon a fost cel mai bun, unul perfect. Barcelona a devenit lider în etapa a 9-a, după o victorie în faţa Valenciei, şi nu a mai coborît de pe prima poziţie în restul de 29 de meciuri rămase pînă la final.

Exemple suficiente pentru ca rivalele să se teamă de elevii lui Pep. Rămîne de văzut dacă ei vor reuşi şi în acest sezon să se menţină la cîrma clasamentului.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
champions
champions  •  04 Octombrie 2011, 00:38

Bai oameni buni voi tebuie sa intelegeti astia fanii penibilei Barcelona ca guardiola nu e antrenor... e un pion pus asa numai de forma pe tabla :))))) daca pleaca de la barca numai antrenor nu o sa mai fie... hai ma lasatima cu astea ...nu are nici o treaba.... HALA MADRID !!!

neaga1900
neaga1900  •  03 Octombrie 2011, 20:36

Cat timp mingea e rotunda , cat timp pe teren intra 11 fotbalisti nu se stie niciodata! Pe atat de laudatul Guardiola astept ziua cand va antrena o alta echipa sa vad cum va mai castiga el atatea trofee ..... Riikard cand era la Barca era si el mare - cum a plecat nu s-a mai auzit de el

2dorr
2dorr  •  03 Octombrie 2011, 19:26

sper sa ramana acolo pana la final

Vezi toate comentariile (6)
Comentează