CAMPIONATE  ·  SPANIA

Barca radiată? Președintele Ligii amenință: "Dacă Spania se rupe, atunci se rupe și campionatul"

Messi, căpitanul Barcei cu Levante. Va pierde Primera cel mai bun jucător din lume? // Foto: Reuters
Messi, căpitanul Barcei cu Levante. Va pierde Primera cel mai bun jucător din lume? // Foto: Reuters

Articol de — Marti, 22 Septembrie 2015, 00:00

În cazul în care Catalunya își cîștigă independența, Javier Tebas anunță că "va fi imposibil ca aceste echipe să mai poată juca în Primera".

O imagine sumbră se profilează la orizont: Primera Division fără Barcelona! Și sportul spaniol fără toate echipele catalane! Nu este un scenariu SF, e posibil.

Duminică, vor fi alegeri regionale în Catalunya, iar separatiștii, partizanii independenței, susțin că ar fi un plebiscit pentru a accepta sau respinge proiectul lor de secesiune. Nord-estul țării s-ar despărți de Spania în numai 18 luni!

Dacă acest plan se va realiza, în ciuda opoziției Guvernului de la Madrid, atunci Barca riscă să fie radiată din campionat. Javier Tebas, președintele ligii iberice (LFP), a tunat pe Twitter: "Dacă Spania se rupe, atunci se rupe și Primera". A revenit ulterior cu explicații:

"Legea sportului e clară. Singurele competitoare non-spaniole care pot juca în campionatul nostru sînt cluburile din Andorra"

Tebas a mai spus: "Fără negocieri bilaterale, e imposibil ca aceste echipe catalane să mai rămînă în La Liga. Și nu doar în fotbal, ci și în baschet și handbal".Șeful Chirurgiei din Deva, care și-a scos soția medic din carantină, i-a amenițat pe jandarmi cu Berbeceanu. Reacția șefului de cabinet de la MAI

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
14:30 Ciclism, Reluare

De-a lungul Flandrei

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Mastersul de la Londra și Openul Galez

Eurosport
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
Program TV complet

Liga 1