INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - ALAVES 4-1

Barcelona - Alaves 4-1 // Catalanii, infailibili pe Camp Nou + Leo Messi, al nouălea sezon cu minimum 50 de goluri!

Articol de - Publicat duminica, 22 decembrie 2019 10:43

Barcelona - Alaves 4-1 // Barca termină anul pe primul loc fără să piardă vreun meci acasă, a şaptea oară în istoria clubului. Iar Lionel Messi (32 de ani) adaugă al nouălea sezon cu minimum 50 de goluri.

Barcelona va trece în 2020 de pe prima poziţie în LaLiga, după succesul clar cu Alaves (4-1), stabilind încă o performanţă formidabilă. După 8 ani şi pentru a şaptea oară în istoria clubului, a terminat anul fără să piardă vreun meci pe Camp Nou, unde are 24 de succese şi doar patru remize, nici Real nereuşind să dea lovitura! Numai Madridul, de două ori, Valencia şi Slavia Praga (în Ligă) au scăpat neînvinse din fortăreaţa catalană.

„Toate trofeele în 2020"

A fost şi seara în care proaspătul câştigător al Balonului de Aur a legat al şaselea an în care înscrie cel puţin 50 de goluri şi al nouălea din carieră. Cu reuşita de 3-1, Messi, ales jucătorul lunii noiembrie, a atins bariera în 58 de meciuri şi are 13 goluri în actualul campionat (şapte din afara careului) în care se luptă cu Benzema pentru şefia marcatorilor. 

„În 2020, vreau să câştigăm toate meciurile, dar şi toate trofeele posibile! Doar aşa vom fi cu toţii mai liniştiţi", a avertizat antrenorul Valverde. Luis Suárez, cu un gol şi trei assisturi, a fost MVP.

577 de goluriare Messi în ultimul deceniu pentru Barcelona. Doar în 2013 a marcat însă mai puţine (45) ca în acest an, recordul fiind de 90 în 2012

125 de goluria marcat Barcelona în 2019 în toate competiţiile. În scădere continuă în ultimii cinci ani, de la recordul stabilit în 2015 (180)

video » Barcelona - Alaves 4-1

VEZI ȘI:

REAL MADRID - MANCHESTER CITY // Zinedine Zidane crede că Pep Guardiola este cel mai bun antrenor din lume: „A demonstrat-o!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează