INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - ATLETICO

BARCELONA - ATLETICO // Ernesto Valverde recunoaște că a venit în Arabia Saudită pentru bani: „Fotbalul de acum e o industrie”

Articol de - Publicat joi, 09 ianuarie 2020 13:32

BARCELONA - ATLETICO  // Orașul Jeddah din Arabia Saudită plătește 120 de milioane de euro pentru a organiza 3 ediții ale Supercupei Spaniei în sistemul unui patrulater. Barça și Real câștigă fiecare 6 milioane de euro. 

Într-o perioadă în care Arabia Saudită e privită circumspect, cu îngrijorare chiar, prințul moștenitor Mohammad bin Salman fiind acuzat de încălcarea gravă a drepturilor omului, cele mai bune iberice, Barcelona, Real Madrid, Atlético și Valencia, ajung în țara din Golful Persic pentru a evolua la prima ediție a Supercupei Spaniei în sistem patrulater.

Ernesto Valverde (55 de ani), antrenorul catalanilor, nu ascunde că toate cele patru cluburi au acceptat să participe la acest turneu organizat la Jeddah cu un singur scop. Cel financiar.

„Sunt conștient că s-au spus foarte multe lucruri pentru că jucăm aici într-un context delicat. Dar fotbalul de acum e o industrie, mereu în căutarea unor variante de a obține venituri”, a declarat antrenorul catalanilor.

 Pentru a găzdui Supercupa Spaniei timp de trei ani, saudiții plătesc în total 120 de milioane de euro. Barcelona și Real primesc fiecare 6 milioane.

Bonusurile echipelor pentru participare: 

  • Real Madrid 6* 
  • Barcelona 6  
  • Atlético Madrid 3  
  • Valencia 3  
    * Sumele sunt exprimate în milioane de euro.

„Supercupa Spaniei în patru echipe e ceva straniu. Aș fi preferat vechiul format, însă decide federația„ - Ernesto Valverde, antrenor Barcelona 
 

Șoferul nu i-a mai adus la conferință pe Valverde și Busquets 

Conferința de presă la care participau Ernesto Valverde și Sergio Busquets era programată înaintea antrenamentului de miercuri. Numai că șoferul a greșit destinația. I-a dus la stadionul King Abdullah Sport City în loc de Al-Ittihad Sports Centre. 

Și discușția cu ziariștii a fost amânată după ședința de pregătire. „Acum, cunoaștem orașul mai bine”, s-a amuzat tehnicianul blaugrana.

  • foto: Guliver/Getty Images

Vezi și: 

VALENCIA - REAL MADRID 1-3 // VIDEO+FOTO Real Madrid e prima finalistă a Supercupei Spaniei! Kroos și Modric, execuții de geniu în fața „liliecilor”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează