INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - BETIS 5-2

BARCELONA - BETIS 5-2 // VIDEO+FOTO Ansu Fati a debutat la Barcelona la doar 16 ani! Felicitat de Messi după meci + a avut nevoie de acordul părinților ca să joace

Articol de GSP - Publicat luni, 26 august 2019 09:54

Barcelona a învins cu scorul de 5-2 în fața celor de la Betis Sevilla, în cadrul etapei a doua din La Liga și a mai câștigat un jucător, pe atacantul Ansu Fati (16 ani).

Vezi AICI desfășurarea partidei 

Puștiul născut în Guineea-Bissau are și cetățenie spaniolă și joacă pentru echipa U19 a Barcelonei. Totuși, Ernesto Valverde i-a dat încredere și l-a luat la antrenamentele primei echipe, iar la meciul cu Betis l-a aruncat în luptă în minutul 78, în locul lui Carles Perez (21 de ani). 

Astfel, Ansu Fati a devenit al doilea cel mai tânăr jucător, după Vicente Martinez, care era mai tânăr cu doar 18 zile decât acesta, când a debutat pentru Barcelona în anul 1941.  

Rezumatul VIDEO!

Această decizie a antrenorului a venit și ca urmare a accidentărilor jucătorilor Ousmane Dembele și Luis Suarez, iar potrivit regulamentului La Liga, clubul a fost nevoit să solicite acordul părinților pentru ca Ansu Fati să poată juca la acest nivel.  

„Adevărul este că am fost foarte emoționat, dar nu pot decât să le mulțumesc tuturor, clubului, antrenorului și fanilor care m-au primit foarte bine. M-am uitat la părinții mei, la familia mea, la cei care m-au ajutat să ajung până aici. Am mai rămas pe teren fiindcă mi se părea incredibil și am zis să mă bucur de moment. Vreau să le mulțumesc încă o dată tuturor, pentru șansa pe care mi-au oferit-o”, a spus Ansu Fati, care după finalul meciului a rămas minute bune pe gazonul de pe Camp Nou.

+1 FOTO

Felicitat de către Messi

După meci, Lionel Messi, încă accidentat, a fost surprins îmbrățișându-l pe tânărul debutant.

„A fost un meci extraordinar, primele trei puncte în La Liga și sunt foarte fericit să îi văd pe «băieții casei» împlinindu-și visul de a ajunge la prima echipă și de a marca pe Camp Nou într-un meci oficial”, a scris Messi pe Instagram, făcând referire și la Perez, marcatorul celui de-al treilea gol al catalanilor. 

VEZI ȘI:

De ce Matthijs De Ligt lustruiește banca la Juventus: „Încă lucrez la acomodare”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează