INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COMPETIȚIE

Supermeci Barcelona - Boca Juniors, în memoria lui Diego Maradona » Când și unde va avea loc

Legendarul Diego Armando Maradona va fi omagiat printr-un amical de gală între Barcelona și Boca Juniors / foto: Guliver/Getty Images
Legendarul Diego Armando Maradona va fi omagiat printr-un amical de gală între Barcelona și Boca Juniors / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 25 octombrie 2021 19:33 / Actualizat luni, 25 octombrie 2021 19:48

Legendarul Diego Armando Maradona va fi omagiat printr-un amical de gală între Barcelona și Boca Juniors. Cele două se vor întâlni pe 14 decembrie, în „Maradona Cup”, o competiție amicală dedicată fostului mare fotbalist argentinian.

Barcelona și Boca Juniors, două dintre cluburile la care Maradona a evoluat de-a lungul carierei, se vor înfrunta în Arabia Saudită, la Riyadh, pe stadionul „Mrsool Park”, o arenă cu o capacitate de 25.000 de locuri. 

Diego Maradona, de la a cărui dispariție se va împlini un an pe 25 noiembrie, a evoluat inițial pentru Boca în sezonul 1981-1982. El a revenit la argentinieni în 1995, unde a petrecut ultimii săi ani ai carierei. În tricoul catalanilor, El Pibe de Oro a petrecut aproximativ doi ani, între 1982 și 1984.

Barcelona și Boca Juniors s-au întâlnit de zece ori în trecut, ultima oară în în 2018, în cadrul Trofeului Joan Gamper, unde catalanii s-au impus cu 3-0. Va fi pentru a doua oară când Barcelona evoluează pe pământ saudit, după ce gruparea blaugrana a mai jucat acolo în Supercupa Spaniei din 2020, pierzând în semifinale cu Atletico.

Supercupa Argentina - Italia, în memoria legendarului Diego Maradona, este oficială!

În luna septembrie, UEFA a anunțat organizarea unui meci între câștigătoarea EURO și câștigătoarea Copa America, în memoria regretatului Diego Maradona. Cât de curând, am putea asista la o premieră în fotbalul internațional. Asta pentru că se dorește organizarea unui meci de șapte stele între câștigătoarea Copei America și cea a Campionatului European.

Argentina și Italia sunt chiar țările unde geniul lui Maradona și-a pus cel mai mult amprenta. Italia, câștigătoarea Euro 2020, și Argentina, campioană în Copa America, se vor înfrunta în timpul „ferestrei” internaționale din iunie 2022, într-un loc care urmează să fie comunicat ulterior, a confirmat UEFA pe site-ul oficial. 

Noua competiție se va disputa sub forma actuală timp de trei ediții, potrivit acordului dintre cele două organizații. Anul acesta, Argentina a cucerit Copa America după o pauză de 18 ani. Trofeul, primul major din cariera internațională a lui Leo Messi, i-a fost dedicat atunci lui Diego Armando Maradona.

VIDEO Diego Maradona și momentele sale de geniu în tricoul Barcelonei

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Jucătorii nu-l mai vor pe Solskjaer! Cine e favorit să-l antreneze pe Ronaldo

Manchester City a cheltuit aproape două miliarde pe transferuri în ultimii 12 ani! FCSB, singurul nostru club în Top 250 mondial

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează