INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona caută soluții pentru a finanța întoarcerea lui Messi pe Camp Nou » Ce proiect are în vedere conducerea blaugrana

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 26 aprilie 2023 20:09 / Actualizat miercuri, 26 aprilie 2023 22:13

Pentru a depăși dificultățile financiare aferente operațiunii de revenire a lui Leo Messi (35 de anI), clubul catalan vrea să facă un muzeu dedicat starului argentinian.

Barcelona nu renunță la obsesia de a-l readuce pe Leo Messi vara viitoare pe Camp Nou. Atacantul argentinian își termină contractul cu PSG la finele acestui sezon și nu a semnat prelungirea, alimentând speranțele suporterilor blaugrana. 

Pentru a-l putea transfera înapoi, clubul catalan, înglodat în datorii, trebuie să facă diverse artificii financiare, încadrându-se în bugetul de salarii și exploatându-i, la maximum, imaginea. Jurnalul AS scrie despre proiectul unui muzeu dedicat „Puricelui”, care să atragă fanii Messi și să scoată bani mulți.

Scenariu extrem la Barcelona » Condiția dură pusă de Messi pentru revenirea la clubul catalan
SPANIA
Scenariu extrem la Barcelona » Condiția dură pusă de Messi pentru revenirea la clubul catalan

Muzeul, „o referință în domeniul tehnologiilor avansate”

Concret, Barcelona vrea să transforme vechea academie La Masia, unde a crescut și s-a format Leo, într-un muzeu exclusiv Messi, situat chiar lângă stadionul Camp Nou. Punctul de atracție va fi „Messi Space”, un centru care va oferi o experiență imersivă și interactivă. 

Pentru asta gruparea blaugrana a contactat Telefonica, o companie de telecomunicații în colaborare cu care să dezvolte proiectul, „o referință în domeniul tehnologiilor avansate”.

AS: „Ar atrage mii de turiști și de fani interesați de Leo”

AS a consultat planul de business și a concluzionat că „un astfel de muzeu ar putea atrage mii de turiști și fani dornici să afle cât mai multe despre Messi și ce ar produce fonduri cu care s-ar finanța operațiunea de întoarcere a argentinianului”. Barça trebuie să respecte și fair-play-ul financiar și să se încadreze cu salariul oferit în bugetul aprobat de Ligă, altfel nu poate fi înscris în campionat.

Președintele Ligii, Javier Tebas, l-a asigurat pe șeful clubului, Joan Laporta, de tot sprijinul necesar: „Barcelona va trebui să parcurgă o mulțime de pași financiari ca să-l semneze pe Messi. Să facă mai eforturi. Astăzi însă, eu nu văd fezabil acest transfer, dar mai e destul timp și Barça poate încerca să parcurgă aceste etape”.

30de milioane de euro pe an, cu bonusuri, câștigă din salariu Messi la PSG. Jumătate din cât avea la Barcelona, înainte să plece. E al doilea cel mai bine plătit, după Neymar

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Povestea șocantă a unui „Terminator” în Premier League » Violent, bătăuș pe teren, a fost lăsat falit de soție, a avut grijă de câinii altora și a fost barman!

Avertisment pentru cluburi și jucători! Cum vrea președintele UEFA să revoluționeze fotbalul

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
DMA87
DMA87  •  27 Aprilie 2023, 09:04

Vă îndatorați de tot. Barcelona este mai mult decât un club de fotbal. Hai să amanetăm totul doar de dragul de a-l readuce pe Messi, care nici nu mai e vreun tinerel și nici nu îți vine pe un contract de 2 lei. Pe termen lung, această mutare (dacă se va concretiza) va fi una extrem de păguboasă.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează