INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Barcelona face primul transfer al iernii! Acordul cu Manchester City, anunțat pe prima pagină

FOTO: Guliver/GettyImages +12   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2021 07:42 / Actualizat miercuri, 13 ianuarie 2021 09:10

Barcelona este la un pas de primul transfer al iernii: Eric Garcia (20 de ani), fundașul lui Manchester City.

După ce presa din străinătate a anunțat un acord între Barcelona și fundașul iberic, care poate ajunge gratis la formația catalană în vară, Mundo Deportivo, ziarul de casă al echipei blaugrana, dezvăluie că mutarea se va face în această iarnă.

Barcelona, acord cu Manchester City pentru Eric Garcia

Mundo Deportivo anunță pe prima pagină că Manchester City a redus din prețul de transfer al jucătorului care e în ultimele 6 luni de contract. Astfel, formația lui City a cerut 5 milioane de euro, plus bonusuri, sumă pe care Barcelona o va plăti în vara lui 2021.

Barcelona face primul transfer al iernii! Acordul cu Manchester City, anunțat pe prima pagină
Prima pagină de azi (13 ianuarie) din Mundo Deportivo

Garcia e gata să vină la Barcelona, iar pentru ca mutarea să se facă e nevoie de acordul celor patru candidați la președinția catalanilor: Juan Laporta, Eric Font, Toni Freixa și Emili Rousaud. Jucătorul a fost o cerere a antrenorului Ronald Koeman și se va lupta pentru un loc de titular cu Clement Lenglet, Ronald Araujo, Oscar Mingueza, Samuel Umtiti și Gerard Pique (accidentat în prezent).

20.000.000 de euroeste cota lui Eric Garcia

4 meciuriare Garcia în naționala Spaniei

7 partidea jucat ibericul pentru City în acest sezon

Născut la Barcelona, Garcia a făcut parte din „La Masia”, dar în iulie 2017 a fost transferat de Manchester City pentru 1,7 milioane de euro, echipă la care a bifat în total 30 de partide.

Eric Garcia, un nou caz Pique

Dacă va reveni la Barcelona, Eric Garcia i-ar călca pe urme lui Gerard Pique, Fundașul de 34 de ani a ajuns la Manchester United în 2004, de la juniorii Barcelonei, pentru 5 milioane de euro, iar Barcelona l-a recuperat în 2008, pentru aceeași sumă.

Cazul lui Pique nu este singurul din istoria recentă a catalanilor. Barcelona a plătit bani grei și pentru alți jucători care au plecat gratis de la club. În 2012 plătea 14 milioane pentru Jordi Alba, plecat din La Masia în 2005, iar în 2011 dădea 34 de milioane de euro pentru a-l lua pe Cesc Fabregas de la Arsenal, ajuns la Londra în 2003, tot de la juniorii catalanilor.

Laporta, principalul favorit la președinția Barcelonei

Mai sunt doar 11 zile până la alegerile pentru președinția Barcelonei. Cine va câștiga pe 24 ianuarie? Principalul favorit este Joan Laporta (foto), liderul clubului blaugrana în perioada 2003-2010, cel în mandatul căruia a fost transferat Ronaldinho, a erupt Messi și a fost numit antrenor Guardiola, cucerind 12 trofee. 

Acesta a adunat acum cele mai multe semnături pentru validarea candidaturii, 10.272, de peste două ori mai mult decât Victor Font (4.713), al doilea pe listă. Ultimii doi, după numărul semnăturilor strânse, sunt Toni Freixa (2.822) și Emili Rousaud (2.510).

VIDEO Cele mai tari goluri din meciurile Barcelona - Real Sociedad

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
2528389220528911
Ionut Costache  •  13 Ianuarie 2021, 10:30

Cam mult chin pentru un transfer de 5 mil euro. Dar macar aduc un fundas ca acolo sunt descoperiti. Nu ar strica un varf de careu (ca, de, Suarez statea in gat conducerii) si un mijlocas defensiv in locul lui Busquets, dar nu cred ca au bani de asa ceva...

fibra
fibra  •  13 Ianuarie 2021, 09:47

De multe luni Garcia e la un pas.Lasati-l sa-l faca nu repetati intr-una de parca se rastoarna pamantul daca nu se transfera.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează