INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Injecție financiară la Barcelona: suma uriașă împrumutată de club

Barcelona are mari probleme  financiare  / foto: Guliver/Getty Images
Barcelona are mari probleme financiare / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 august 2021 15:00 / Actualizat vineri, 20 august 2021 17:26

Barcelona primește o injecție financiară de 455 de milioane de euro, într-un moment în care clubul blaugrana se confruntă cu mari probleme financiare, care au dus, printre altele, și la pierderea lui Messi

Conform Mundo Deportivo, Barcelona a efectuat un împrumut de 455 de milioane de euro, sumă pe care e obligată s-o restituie în 10 ani. Operațiunea a fost încheiată și a primit și girul celor de la Goldman Sachs, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume. 

Joan Laporta, omul numărul unu din conducerea Barcelonei, a vorbit într-o conferință de presă despre această operațiune financiară, explicând că e vorba de un împrumut cu dobândă redusă, care se întinde pe 10 ani și are o dobândă medie de 1,98%

Probleme financiare serioase la Barcelona

Joan Laporta, președintele Barcelonei, dezvăluie că datoria clubului catalan este de 1,35 miliarde de euro. Și îl acuză de moștenirea grea pe Bartomeu, fostul conducător al grupării blaugrana.

„Avem salarii cu 20-25% mai mari decât adversarii noștri. Bugetul salarial depășește cu 3% veniturile totale ale clubului. Primul lucru pe care a trebuit să-l fac când am câștigat alegerile a fost să apelez la un împrumut de 80 de milioane de euro. Altfel, nu puteam plăti salariile. 

Barca are un patrimoniu net negativ de 451 de milioane de euro, acest lucru este foarte delicat. Fondul de rulment este de asemenea negativ, de 551 de milioane”, a explicat Laporta.

Avem totuși și vești bune, deși situația e dramatică. Cred că în câțiva ani economia clubului va fi sănătoasă. Avem experiența necesară să nu ne speriem și să scoatem lucrurile la capăt.
 - Joan Laporta, președinte Barcelona

Problemele financiare ale Barcelonei sunt de-a dreptul apăsătoare pentru club. Cotidianul La Vanguardia scria anul acesta că datoriile grupării blaugrana au depășit un miliard de euro, după ce anul trecut, din cauza pandemiei, deficitul a crescut până spre 400 de milioane. 

Goldman Sachs este considerată cea mai mare bancă de investiţii din lume. Fondată în 1869 de germanul Marcus Goldman, cu sediul în New York, Statele Unite, Goldman a fost lovită puternic de criza globală, dar şi-a revenit financiar.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Unde e sigla? Viralul săptămânii în fotbalul european: un fotbalist de la Fenerbahce a dat-o în bară, încercând să celebreze golul din Europa League

Fug toți de numărul 10 » Nimeni nu vrea tricoul lui Messi la Barcelona

Playtech: Numele REAL al lui Toni Iuruc s-a aflat după cununia civilă cu Simona Halep. Ce scrie în buletinul lui, de fapt


Comentarii (1)
bazinga
bazinga  •  20 August 2021, 21:41

Puternica injectie....Ma..fia mondiala nu doarme!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează