INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - ATHLETIC BILBAO 4-0

VIDEO + FOTO Barcelona, victorie entuziasmantă în La Liga » Pe cine a elogiat Xavi după meciul cu Bilbao

FOTO: Guliver/GettyImages +12   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 24 octombrie 2022 10:47 / Actualizat luni, 24 octombrie 2022 11:25

Barcelona a reușit un meci excelent și s-a impus pe teren propriu în meciul cu Athletic Bilbao, 4-0, în etapa a 11-a din La Liga.

Înainte de meciul cu Bayern Munchen (miercuri, 26 octombrie), Barcelona a obținut o victorie categorică în La Liga, grație unei prestații de excepție a lui Ousmane Dembele.

Kylian Mbappe, o sumă dincolo de imaginație în 3 ani la PSG: „Cel mai mare contract semnat vreodată
FRANȚA
Kylian Mbappe, o sumă dincolo de imaginație în 3 ani la PSG: „Cel mai mare contract semnat vreodată"

Xavi, elogii pentru Dembele după Barcelona - Athletic Bilbao

După meci, Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei, a avut cuvinte de laudă pentru extrema franceză de 25 de ani.

„Am jucat cu intensitate. Am ieșit foarte bine din presingul celor de la Athletic. Am făcut un meci complet și trebuie să continuăm așa. Trebuie să jucăm cu intensitate mereu. 

Dembele a făcut diferența. A jucat foarte bine. Echipa l-a înțeles foarte bine. Acum i-a ieșit totul. Mă bucur pentru el. Mi-ar plăcea să fie așa în fiecare meci. Are meciuri în care e excelent, în altele nu. Trebuie să fie mereu la cel mai înalt nivel. 

Și atacanții au jucat foarte bine. Mă fac să îmi fie greu să aleg între ei, dar concurența este binevenită”, a spus Xavi, pentru Mundo Deportivo.

În prima parte, Barcelona ne-a pedepsit. Am încercat să facem presing sus, chiar dacă era un risc, dar a fost o zi oribilă. Știm că dacă jucătorii trec de presing, riști să ai probleme pentru că Barcelona are fotbaliști de calitate. Nu a fost o zi bună pentru mine. Mi-ar fi plăcut să meargă totul mai bine.

- Ernesto Valverde, antrenor Athletic Bilbao

Barcelona, victorie cu Athletic Bilbao

Catalanii au început în forță duelul de pe Camp Nou și au rezolvat soarta meciului în doar 22 de minute.

Ousmane Dembele a fost MVP-ul partidei și a contribuit decisiv la primele 3 goluri. În minutul 12 a deschis scorul cu o lovitură de cap din 6 metri. Ulterior, a pasat decisiv pentru golurile lui Sergi Roberto (18) și Lewandowski (22).

Dembele și-a continuat prestația excelentă și în repriza secundă, oferindu-i un assist lui Ferran Torres, care a stabilit scorul final în minutul 73.

După 11 partide, Barcelona este pe 2, cu 28 de puncte, cu 3 mai puțin decât liderul Real Madrid. Athletic Bilbao e pe 6, cu 18 puncte.

+8 FOTO

Citește și: 

Mesaj înfiorător: „doamna de fier” a lui Roman Abramovich la Chelsea, amenințată! „Dacă nu dai banii, te fac eu să plătești!”

Mircea Lucescu, dezamăgit de propriii jucători, după un nou pas greșit în campionat: „Fără concentrare, fără curaj. Multe greșeli individuale”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează