INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Încă o lovitură pentru Barcelona! Anunțul făcut de Liga spaniolă

Mulți dintre jucătorii Barcelonei au un viitor incert după decizia Ligii. foto: Imago Images
Mulți dintre jucătorii Barcelonei au un viitor incert după decizia Ligii. foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 20 februarie 2024 17:22 / Actualizat marti, 20 februarie 2024 19:07

Liga spaniolă a publicat plafonul maxim de salarii în La Liga. Cel mai afectat dintre granzi este Barcelona. Real Madrid, fără probleme.

Ca și cum nu avea și așa destule probleme de ordin financiar, FC Barcelona va trebui să strângă și mai mult cureaua în lunile viitoare. Liga spaniolă a dezvăluit noile limite salariale pentru cluburile din prima și a doua divizie, iar dintre coloși, formația blaugrana a ieșit cel mai rău.

Dan Șucu, propunere inedită în vestiar pentru fotbaliștii Rapidului!
OFERTĂ
Dan Șucu, propunere inedită în vestiar pentru fotbaliștii Rapidului!

Barcelona mai poate cheltui cu salariile doar 204 milioane de euro. 66 de milioane mai puțin decât în vară! 

Din suma totală pe care-și pot permite s-o cheltuiască grupările cu salariile,, 2,53 miliarde de euro, Barcelona s-a ales cu doar 204 milioane. Ceea ce înseamnă cu 66 de milioane de euro mai puțin decât a avut din vară până acum (270 de milioane de euro).

Ptrivit cotidianului AS, masa salarială a Barcelonei este de circa 400 de milioane de euro, astfel că va trebui să găsească soluții pentru a scăpa de aproape 200 de milioane de euro. Metode? Renunțarea, vânzarea sau cedarea cu împrumut a unor jucători sau reducerea drastică a salariilor.

Dacă nu vor face acest lucru, catalanii se pot aștepta la pedepse drastice, cum ar interdicție sau restricții la transferuri. Sancțiunii cu care s-au mai confruntat în sezoanele precedente. 

Real Madrid stă cel mai bine. Și-l poate permite fără probleme pe Kylian Mbappe

Real Madrid, în schimb, nu are de ce să-și facă probleme. Este clubul care a știut cel mai bine să își gestioneze conturile în ultimii ani.

Atât de bine încât limita salarială impusă de Ligă, 727 milioane de euro, exact aceeași ca și în vară, îi oferă capacitatea financiară de a-l semna pe Kylian Mbappe.

Cum stau cluburile jucătorilor români

Atlético Madrid, la care este legitimat din această iarnă portarul Horațiu Moldovan, are un plafon de 303 milioane, cu aproape 7 milioane de euro mai mult decât la începutul sezonului.

Rayo Vallecano, unde joacă Andrei Rațiu, se situează la 51,5 milioane de euro, în vreme ce clubul lui Ianis Hagi, Alaves, este ultimul în ierarhie, cu 31 de milioane.

În fine, Girona, locul 2 în clasamentul LaLiga, are un plafon salarial de 51,97 milioane de euro. Ceea ce vorbește de la sine despre duelul inegal cu Real Madrid la titlu.

VIDEO. Carlo Ancelotti, reacție după ce Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona la finalul sezonului

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

Mai puteți citi:

Distracție în autocarul lui Atletico Madrid, sub ochii lui Horațiu Moldovan » Antoine Griezmann, ținta glumelor: „Ce bebeluș!”

Răzvan Lucescu scapă de un adversar redutabil. Fatih Terim a demisionat și ar pleca în Arabia Saudită!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Cst65.
Cst65.  •  20 Februarie 2024, 20:04

Oare nu i discriminare? Peste 700 mil Real Madrid? Ba, esti ***? Cum sa aduci jucatori si sa te bati cu Real la titlu. Japca pe fata. JUDECATA SI IN FINAL CEDO. Legea Bosman e degeaba?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Robby68
Robby68  •  20 Februarie 2024, 19:18

Pentru informarea cititorului, nu ar fi bine sa ne informați și cum s-a ajuns la aceste limite? Pe ce criterii sau a fost o tragere la sorti?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează