INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Lucrurile sunt clare » Conducerea Barcelonei a decis: „El va fi antrenorul echipei!”

Xavi fost căpitanul Barcelonei la ultima finala Champions League disputată de catalani, în 2015, 3-1 cu Juventus // Sursă foto: Getty
Xavi fost căpitanul Barcelonei la ultima finala Champions League disputată de catalani, în 2015, 3-1 cu Juventus // Sursă foto: Getty

Articol de - Publicat luni, 13 iulie 2020 13:14 / Actualizat luni, 13 iulie 2020 13:20

Josep Maria Bartomeu (57 de ani), președintele Barcelonei, a declarat că Xavi (40), în prezent sub contract cu Al-Sadd, va fi antrenorul catalanilor într-o zi.

  • Xavi a jucat 17 sezoane la Barcelona, cucerind 25 de trofee
  • Este considerat unul dintre cei mai importanți jucători din istoria catalanilor, fiind decisiv în succesele din ultimii 15 ani
  • A fost căpitanul Barcelonei la ultima finala Champions League disputată de catalani, în 2015, 3-1 cu Juventus

Deși l-a confirmat în funcție pe Setien pentru finalul acestui sezon, printre rânduri se poate citi intenția lui Bartomeu de a-i propune lui Xavi preluarea echipei începând cu următorul an competițional.

„Xavi va fi antrenorul Barcelonei, mai devreme sau mai târziu. Dar acum nu căutăm un antrenor, pentru că suntem cu Quique. Setien va antrena echipa în Champions League și în aceste două meciuri rămase din La Liga. Avem un sezon atipic, pentru că trebuie să jucăm și în august. Important e că dacă trecem de Napoli, vom fi la Lisabona”, a declarat Bartomeu pentru TV3.

Condițiile lui Xavi pentru a prelua Barcelona

Xavi, care a mai fost ofertat de Barcelona și în ianuarie, e tentat de o experiență managerială la clubul alături de care a cucerit 25 de trofee în prodigoasa-i carieră, însă pune și unele condiții.

Cunoscut pentru meticulozitatea sa, Xavi dorește să fie stăpân pe o strategie pe termen lung la Barcelona, în care să fie personajul principal în luarea deciziilor importante.

Ce spunea Xavi în martie: „Vreau să pornesc de la zero”

Xavi a refuzat la jumătatea lui ianuarie oferta clubului Barcelona, de a-l înlocui pe Ernesto Valverde, dar numai pentru că „era prea devreme. Vreau să încep eu sezonul. Să pornesc de la zero”, spunea Xavi în martie, într-un interviu pentru cotidianul spaniol La Vanguardi.

25 de trofeea cucerit Xavi în 17 ani la Barcelona

767 de meciuria jucat Xavi în tricoul blaugrana, marcând 85 de goluri

Citește mai multe știri despre Barcelona:

Barcelona, raid în Premier League! Catalanii au pus ochii pe două vedete din Anglia

Secetă îngrijorătoare pentru Lionel Messi » Capitolul la care starul argentinian este într-un regres vizibil

Playtech: Șumudică A SPART BANCA! A cheltuit aproape 100.000 de euro dintr-un foc, apropiații sunt uluiți


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează