INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

BARCELONA - NAPOLI 4-0 // Frenkie De Jong i-a cucerit pe spanioli: „Aminteşte de Cruyff! E deja maestrul de la mijloc”

Frenkie De Jong
Frenkie De Jong

Articol de - Publicat duminica, 11 august 2019 11:47

Frenkie De Jong, mijlocaşul adus de la Ajax, singurul integralist blaugrana în amicalul cu Napoli (4-0), a primit elogii. "Valverde, nu te complica. Începe cu Frenkie plus încă zece! Cifrele lui spun totul", scrie Marca.

Barcelona chiar a reuşit o mare afacere prin transferul lui Frenkie de Jong. Evoluţia olandezului i-a încântat pe spanioli, care s-au întrecut în laude, după prestaţia excelentă din amicalul cu Napoli. "Deja e maestrul de la mijlocul terenului şi ne aminteşte de Cruyff", a scris cotidianul Sport. Care avertizează: "A dat iar lecţii de fotbal, jucând pe poziţia lui Busquets. Datorită viziunii excelente şi a poziţionării, simte mereu colegul în cea mai bună situaţie şi distribuie pase precise. Assistul pentru Dembélé la 4-0 a fost de nivelul marelui Johan".

"Trebuie să fie titular!"

Şi Mundo Deportivo l-a caracterizat la superlativ pe noul transfer blaugrana: "De Jong a dat buzna în primul unsprezece, trebuie să rămână titular. Olandezul a avut o evoluţie fenomenală, fiind elogiat de Valverde, de Ancelotti şi de fanii catalani. A interceptat mingi, a dat pase scurte şi lungi, a construit golul lui Griezmann şi a inventat assistul superb pentru Dembélé. E versatil, statisticile lui spun totul". Marca adaugă: "Valverde, nu te complica prea tare, începe cu Frenkie plus încă zece! De Jong nu mai poate fi scos din echipa de bază. A impresionat în pregătiri şi clar e cel mai bun pe poziţia lui. Statutul lui Busquets de titular e-n mare pericol".

"De Jong a adus aer proaspăt la Barcelona. Înainte să primească mingea, ştie deja ce să facă. Foarte greu greşeşte o pasă sau comite erori. Olandezul a fost excelent în partidele de pregătire"
Marca, jurnal spaniol

"Maestru! Performanţele sale sfidează eficienţa în fotbal. Face ca toate lucrurile dificile să pară simple. E un jucător fabulos care deja începe să aibă un rol important în sistemul Barcelonei"
AS, cotidian spaniol

92de mingi a atins De Jong, cele mai multe de pe teren cu Napoli. 78 de pase a oferit, cu o precizie de invidiat, 92,3 la sută, tot cifre de top

75 de milioane de euroa plătit Barcelona pentru transferul lui Frenkie de Jong de la Ajax, la care se adaugă cel mult 11 milioane drept bonusuri

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
spartcapus
spartcapus  •  11 August 2019, 13:17

De Jong asta ar trebui supranumit Iannis2!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează