INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - REAL MADRID 2-2

BARCELONA - REAL MADRID 2-2 // VIDEO Ultimul Barcelona - Real Madrid pentru marele Iniesta » A jucat accidentat și a ieșit ovaționat de tot stadionul: "Nu vom pierde nicio partidă"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 07 mai 2018 09:38

Barcelona a remizat pe Camp Nou cu Real Madrid, 2-2, în ultimul derby din La Liga din acest sezon, după ce a condus cu 1-0 și 2-1.

Andrés Iniesta, 34 de ani pe 11 mai, ignoră durerile provocate de leziunea musculară și continuă să joace. "Credeam că finalul poveștii mele de dragoste cu Barcelona nu va veni niciodată".

A fost ultimul lui Clasico. Ultimul Clasico al lui Iniesta. Despre vrăjitorul din Fuentealbilla, Zidane spunea de curând: "Nu aparține Barcelonei, aparține fotbalului". Francezul l-a așteptat pe culoar și l-a îmbrățișat cu afecțiune duminică seară, după cel de-al 38-lea Barça - Real jucat de Andrés. Unul era antrenorul blanco, celălalt căpitanul blaugrana. Orice rivalitate a dispărut. Amândoi sunt parte din legenda fotbalului. (Vezi aici detalii despre întâlnirea Iniesta - Zidane)

"Încerc să profit de fiecare clipă"

În tribună, altcineva se bucura să-l vadă pe Iniesta. Era Louis van Gaal, cel care l-a promovat în prima echipă catalană, în toamna lui 2002, când avea doar 18 ani. "Este minunat, iar despărțirea sa a fost plină de emoție. Un mare talent, o persoană specială".

Odată ce a anunțat că, după 22 de ani și 32 de trofee, părăsește Camp Nou, Iniesta ar fi putut să se gândească deja la noua aventură chineză. Dar nu se poate despărți atât de ușor de casa lui, de familia lui. 

Din 21 aprilie, e accidentat, are o leziune la coapsă, și totuși rămâne pe teren, depășind orice durere. "Savurez fiecare minut. Am o mică problemă după finala Cupei, însă fac tot posibilul să joc meciurile pe care le mai am cu Barça. Mai sunt doar trei, ultimele. Credeam că finalul poveștii mele de dragoste cu Barcelona nu va veni niciodată, dar sfârșitul se apropie. Încerc să profit de fiecare clipă". 

45 de meciuri fără înfrângere?

E fericit că, acum, în sezonul de adio, a reușit "dubla" campionat - Cupă, și echipa a rămas neînvinsă după Clasico: "Visul continuă, nu vom pierde nicio partidă în LaLiga. Nu a fost ușor în zece și mai ales în fața Realului, care e întotdeauna un pericol". Încă trei jocuri. Recordul azulgrana poate atinge 45 de meciuri la rând fără înfrângere.

Acel culoar de onoare improvizat, făcut de stafful catalan la rugămintea lui Piqué, a fost și pentru el. Pentru titlu, pentru Cupă. Pentru Andrés Iniesta. 

Iniesta în Clasico de-a lungul carierei

  • 38 de meciuri
  • 16 victorii
  • 10 egaluri
  • 12 eșecuri
  • 3.002 minute
  • 3 goluri
  • 6 assisturi
  • 3 cartonașe

117.000.000 €va câștiga Iniesta în 3 ani în China, la Chongqing Dangdai Lifan: 81 de milioane salariu total și 36 de milioane pentru 6 milioane de sticle de vin din "Bodega Iniesta"

42 de meciuriconsecutive fără înfrângere are Barcelona în campionatul spaniol, 35 numai în acest sezon

7 titluria cucerit Barcelona în ultimele 10 sezoane; are 25 de titluri câștigate în total, 9 cu Iniesta în echipă 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close