INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EL CLASICO: BARCELONA - REAL MADRID

Barcelona - Real Madrid, "El Clasico" de 100 de ani

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 decembrie 2008 00:00

"Cel mai important meci al sezonului în Europa". Aşa este considerat "El Clasico", înfruntarea istorică dintre Barcelona şi Real Madrid. Prilej pentru realizatorii de topuri de a impresiona, partida oferă o dispută între două culturi, două stări de spirit şi două stiluri de fotbal. Măcinaţi de mediocritate, madrilenii sînt doar pe 5 în Primera şi văd în derby-ul de mîine şansa perfectă pentru a se reabilita. "Meci capital pentru Madrid" a spus Ramon Calderon, iar deciziile pe care le-a luat în ultima săptămînă îl fac să nu pară doar un demagog.

Schuster a fost demis tocmai pentru că s-a arătat neîncrezător în şansele Realului de a obţine maximul din jocul de pe Camp Nou. În locul său a fost numit Juande Ramos, al cărui discurs mulţumeşte, la fel ca primul rezultat obţinut de tehnician, 3-0 în Champions League cu Zenit.

Lucrurile stau cu totul altfel la Barcelona. Încîntători pînă acum, elevii debutantului Pep Guardiola alcătuiesc echipa momentului în fotbalul european. O medie impresionantă de goluri, prestaţii convingătoare şi aprecieri din toate direcţiile. Involuntar, presiunea este pe umerii catalanilor, care trebuie să demonstreze printr-un rezultat bun că pot fi competitivi printre cei cu adevărat mari.

Primul meci oficial din istorie, împotriva Barcelonei

Madridul a debutat într-o competiţie oficială chiar în faţa marii rivale! Pe 19 mai 1902, în Campeonato de Copa de S.M. Alfonso XIII, actuala Cupă a Regelui Spaniei, Real pierdea în faţa Barcelonei cu 3-1. Golul marcat de Arthur Johnson nu le-a fost suficient albilor pentru a face faţă unei formaţii dezlănţuite a Barcelonei.

Barca şi Real trebuiau să-l împartă pe Di Stefano!

În momentul în care a venit în Spania, jucătorul argentinian a fost curtat atît de Real, cît şi de Barca. Conducătorii ambelor cluburi au crezut că i-au obţinut semnătura, iar federaţia iberică a decis ca atacantul să fie deţinut în coproprietate. Conform deciziei RFEF, Di Stefano ar fi trebuit să evolueze, prin rotaţie, cîte un sezon la fiecare dintre ele. Catalanii nu au acceptat termenii şi Alfredo a ajuns la Madrid, devenind unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti din istoria "Los Merengues".

 

Templul Camp Nou

Cu o capacitate de 98.772 de locuri, stadionul Barcelonei este cel mai mare din Spania şi al 7-lea din lume. Camp Nou nu reprezintă doar un motiv de mîndrie pentru catalani şi asta pentru că fanii Realului au ironizat întotdeauna absenteismul din tribunele arenei azulgrana. "Trebuie să jucaţi cu noi pentru ca  stadionul vostru să fie plin o dată pe sezon. Mulţumiţi-ne că vă ajutăm să bateţi recordurile de audienţă!" scria pe un banner afişat de ultraşii blanco la partida disputată pe Bernabeu în sezonul precedent.

Umilinţă totală în primăvară

Real Madrid şi-a asigurat matematic titlul de campioană a Spaniei în mai 2008 chiar înaintea derby-ului de pe Bernabeu. Conform tradiţiei din Primera, campioana trebuie să primească un "Omagiu al onoarei" din partea următorului adversar din ligă. În ce constă ritualul? Aşezaţi pe două şiruri, jucătorii Barcelonei i-au aplaudat pe fotbaliştii marii rivale în momentul în care aceştia au ieşit de la vestiare. "Ne doare că trebuie să facem asta şi suferim pentru că nu sîntem noi campioni, dar trebuie să acceptăm că Madridul a fost mai bun în acest sezon. Ne luăm revanşa la anul!" a anunţat preşedintele Laporta înaintea partidei cîştigate de albi cu 4-1.

 

"Trădătorul" Figo

În vara lui 2000, mijlocaşul portughez a făcut obiectul unuia dintre cele mai surprinzătoare transferuri din ultimul deceniu. Considerat un idol pe Camp Nou, Figo a acceptat oferta Realului şi a semnat cu madrilenii pentru 45 de milioane de euro. Fanii nu l-au iertat, iar la prima apariţie pe stadionul fostei echipe, au aruncat în direcţia sa un cap de porc. Mai mult, Marca l-a considerat cel mai mare trădător din istoria fotbalului, peste Roberto Baggio (de la Fiorentina la Juventus), Ruggeri (de la Boca la River) şi Sol Campbell (de la Tottenham la Arsenal)

Cotă 6 pentru o victorie a Madridului

Bookmakerii o consideră pe Barcelona favorită certă în El Clasico. O victorie a catalanilor este cotată cu 1.6, în timp ce succesul Realului le-ar putea aduce pariorilor de 6 ori suma pariată!

Pariază pe Barcelona - Real Madrid pe pariori.ro!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (35)
 •  29 Noiembrie 2009, 19:28

sa va fut in gat cu canalul vostru de cacat sunteti de tot cacatul sa-mi sugeti pula...si voi ...si boul ala de voiculescu sa ma lingeti pe coaie prostilor

 •  13 Decembrie 2008, 22:33

stie cineva daca este televizat pe vreun canal din romania meciul? multumesc!

 •  13 Decembrie 2008, 21:08

sunt un fan al lui ac milan dar o sa ma uit la barca-real k e intr-adevar un spectacol.realul e dusmanul clasic al milanului in europa pt suprematie asa k o sa tin q barca. sper k milanul sa bata maine p juve forzza milan

Vezi toate comentariile (35)
Comentează