INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

REZUMAT VIDEO Barcelona a revenit de la 0-1 cu Real Madrid și a încheiat socotelile în prelungiri » Catalanii au rezolvat lupta pentru titlu în La Liga!

Barcelona - Real Madrid // foto: Guliver/gettyimages +21   FOTO
Barcelona - Real Madrid // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 19 martie 2023 23:59 / Actualizat luni, 20 martie 2023 10:54

Barcelona a învins-o pe Real Madrid, 2-1, într-un „El Clasico” tranșat în al doilea minut al prelungirilor de Franck Kessié, „arma secretă” trimisă în luptă de Xavi în repriza a doua. Catalanii au rezolvat în bună măsură lupta la titlu: au 12 puncte în fața rivalei, cea mai bună consolare pentru ratarea obiectivelor europene. 

Rezultatele etapei 26 din La Liga

Episodul #253 din „El Clasico” a pornit furtunos, cu Benzema punându-l la treabă pe Ter Stegen încă din primele secunde ale partidei. Răspunsul nu s-a lăsat mult timp așteptat: Lewandowski a prins o „torpilă” de la peste 25 de metri, venind rândul lui Courtois să se evidențieze. 

Barcelona, pe care duelul cu rivala de-o viață a găsit-o în postură de mare favorită la titlu, a continuat să-și arate „colții”: Raphinha și Sergi Roberto au ratat de puțin golul în minutul 6. Nici nu trecuseră 10 minute din meci și derby-ul deja „fierbea”!

Golul a picat, până la urmă, în poarta catalanilor. Și a venit norocos, după ce mingea fără adresă a lui Vinicius l-a lovit în cap pe Araujo și a intrat în poartă. „Camp Nou” a amuțit, dar băieții lui Xavi s-au scuturat de „praf”, au repornit „motoarele” și s-au năpustit peste Real.

Barcelona a revenit de la 0-1 cu Real Madrid și a încheiat socotelile în prelungiri

Conștientă că doar victoria o mai menține în lupta pentru titlu, Realul lui Ancelotti a făcut un pas înapoi la adăpostul golului. A acceptat fotbalul total propus de Barcelona, preferând să se apere și să mizeze pe cartea contraatacului

Courtois a fost în rol de „înger” tot meciul, cu multiple parade salvaroare în fața forcing-ului catalan, dar belgianul n-a mai avut ce să facă în minutul 45, când Sergi Roberto a plasat mingea chirurgical, de la marginea careului de „16”, în poarta albilor.A fost momentul psihologic al meciului. Golul venit înainte de pauză a energizat tribunele și i-a dat un boost de moral formației blaugrana.

Barça a controlat repriza a doua, a avut posesia, a avut și șansele importante, Realul scăpând cu fața curată la marile ocazii semnate de Raphinha și Lewandowski. 

Cu Benzema departe de forma ideală, cu Kroos și Modric parcă mai obosiți decât oricând, madrilenii au început să spere la contraatacurile tot mai dese din finalul jucat pe contre. Unul dintre ele s-a transformat în gol, dar VAR-ul a intevenit prompt și a anulat reușita lui Asensio, care înscrisese dintr-un ofaisd milimetric

Barcelona a revenit de la 0-1 cu Real Madrid și a încheiat socotelile în prelungiri » Catalanii au rezolvat lupta pentru titlu în La Liga!
Reluarea de la golul lui Asensio, anulat după intervenția VAR-ului

Până la urmă, Real a fost învinsă cu propria armă. Dintr-un contraatac fulgerător, Barcelona a dat lovitura în al doilea minut al prelungirilor, prin Franck Kessié, pe care Xavi îl trimisese pe teren târziu, în minutul 77.

Barcelona - Real Madrid / foto: Guliver/Getty Images
Barcelona - Real Madrid / foto: Guliver/Getty Images
Barcelona - Real Madrid / foto: Guliver/Getty Images
Victorie cât un titlu!
Barcelona - Real Madrid / foto: Guliver/Getty Images
+17 FOTO

Xavi e „nașul” lui Real Madrid. Și se pregătește de primul titlu ca antrenor la Barcelona

Real n-a mai găsit replica și a fost nevoită să accepte capitularea, Xavi bifând astfel un nou succes în fața marii rivale. Al treilea din acest an, după cele din Supercupă și Copa del Rey, semn că fostul fotbalist legendar al Barcelonei și-a propus serios să devină „nașul” Los Blancos și ca antrenor. Barça are 12 puncte pese marea rivală și poate deschide șampania. 

VIDEO Rezumatul derby-ului Barcelona - Real Madrid 2-1

FINAL » Barcelona - Real Madrid 2-1

Barcelona - Real Madrid, echipe de start: 

BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen - Araujo, Kounde, Christensen, Balde - Roberto, Busquets, de Jong - Raphinha, Lewandowski, Gavi
Rezerve: Pena, Tenas, Alarcon, Alba, Alonso, Fati, Garcia, Kessie, Torre, Torres
Antrenor: Xavi Hernandez

REAL MADRID (4-3-3): Courtouis - Carvajal, Militao, Rudiger, Fernandez - Modric, Camavinga, Kroos - Valverde, Benzema, Vinicius
Rezerve: Lunin, Lopez, Asensio, Ceballos, Diaz, Hazard, Lucas, Mendy, Odriozola, Rodrygo, Tchouameni, Vallejo
Antrenor: Carlo Ancelotti

FOTO. Barcelona - Real Madrid - cele mai tari imagini din „El Clasico”

Barcelona - Real Madrid / foto: Guliver/Getty Images
Barcelona - Real Madrid / foto: Guliver/Getty Images
Barcelona - Real Madrid / foto: Guliver/Getty Images
Victorie cât un titlu!
Barcelona - Real Madrid / foto: Guliver/Getty Images
+17 FOTO

Citește și: 

Antonio Conte, dezlănțuit la conferință! Declarații acide la adresa jucătorilor: „Asta este povestea lui Tottenham, așa s-au obișnuit aici”
PREMIER LEAGUE
Antonio Conte, dezlănțuit la conferință! Declarații acide la adresa jucătorilor: „Asta este povestea lui Tottenham, așa s-au obișnuit aici”
Pep Guardiola, acid la conferință: „L-am schimbat pe Haaland pentru a nu bate recordul lui Messi! Vreau să-mi pedepsesc jucătorii”
ANGLIA
Pep Guardiola, acid la conferință: „L-am schimbat pe Haaland pentru a nu bate recordul lui Messi! Vreau să-mi pedepsesc jucătorii”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
rocky3
rocky3  •  20 Martie 2023, 22:50
Postat de brazisio pe 20 Martie 2023, 00:16

Stii ca noi avem o vorba: rade ciob de oala sparta -:) Cat ajutor a avut realul in epoca ronaldo in CL de la penaltyuri usoare, goluri din offiside, faulturile lui ramos fara galben, "ruperile" ljui casemiro iertat non stop...acelasi ***

Roata s-a intors! Totul se plătește! Sau măcar ar trebui!

Sibiu1971
Sibiu1971  •  20 Martie 2023, 12:00
Postat de alexultrassteaua pe 20 Martie 2023, 09:15

Cred ca meciul de aseară a oferit un răspuns întrebării tale…sigur, noi, ceilalți, nu aveam nici un dubiu...tot cu Negreira a jucat pe Bernabeu și în 2006 (0-3), 2009 (2-6), 2011 (0-2), 2011 (1-3), 2015 (0-4), 2022 (0-4), dar și pe Camp Nou în 2010 (5-0) sau 2018 (5-1)...

Răspunsul se vede in Europa ultimilor ani. REAL>>> barcelona

cpt.ahab
cpt.ahab  •  20 Martie 2023, 10:36
Postat de Desperad007 pe 20 Martie 2023, 09:49

Subiectivism la cote înalte! Semifinala UCL din 2002 îți spune ceva, maestre?Semifinalele Barcei cu Chelsea sau remontada cu PSG ( doar câteva exemple) ți s-au părut în regulă? Pt.mine cel puțin, Barca lui Guardiola rămâne de departe în top 5 cele mai tari echipe de club care au existat vreodată (adică alea care au mai și ridicat ceva deasupra capului)! Să dăm fiecăruia ce-i al lui, că doar nu discutăm despre circul din Mamaliga!

Ce treabă au meciurile cu Chelsea și PSG cu ce am spus eu? În vremurile actuale, când Barca a urcat la cote înalte, Realul a jucat o semifinală cu Barca în UCL, prin 2011, și a câștigat Barca. Realul taie și spânzură tot ce prinde prin Europa, dar acasă are mereu probleme cu Barca. La asta m-am referit. E o echipă incomodă pentru Real, care are o valoare incontestabilă.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează