INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ronald Koeman, confirmat oficial la Barcelona de președintele clubului! Bartomeu a anunțat ce va face Messi

Ronald Koeman // foto: Guliver/gettyimages +38   FOTO
Ronald Koeman // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 18 august 2020 23:06 / Actualizat marti, 18 august 2020 23:27

Josep Maria Bartomeu, președintele de la Barcelona, a declarat că „dacă totul merge bine, Ronald Koeman va fi antrenorul nostru sezonul viitor”. A negat o posibilă despărțire de căpitan: „Pentru Koeman, Messi este stâlpul proiectului său”.

Ronald Koeman e deja la Barcelona, mâine va fi probabil prezentat oficial pe „Camp Nou”. Fapt confirmat în această seară și de președintele clubului. „Dacă totul merge bine, el va fi antrenorul Barçei sezonul viitor. Cunoaște filosofia noastră foarte bine și crede în acest stil de joc”, a declarat Josep Maria Bartomeu la canalul de televiziune al grupării catalane. 

Întrebat de ce nu a apelat la tehnicianul olandez în ianuarie, după demiterea lui Ernesto Valverde, a explicat: „La acea vreme, Koeman ne-a spus că are responsabilitatea de a merge la Euro cu naționala. El a fost primul antrenor pe care l-am contactat. A fost mereu visul lui de a pregăti Barcelona”.

Bartomeu: „Messi vrea să-și încheie cariera la Barcelona”

Bartomeu nu putea evita cel mai important subiect al momentului. Messi. A repetat ce a mai spus în ultima vreme: „Vrea să-și încheie cariera la Barcelona. Pentru Koeman, Messi este stâlpul proiectului său. Are contract până în 2021, vorbesc regulat cu el și știe că lansăm acest proiect cu un antrenor nou. Acum toți suntem dezamăgiți, dar și foarte motivați”.

Președintele nu a ascuns că vor pleca nume importante: „Vom discuta cu jucătorii pe care nu contăm. Sunt fotbaliști care ne-au oferit mult. Legendari. Trebuie să părăsească Barcelona sărbătoriți de noi”.

Bartomeu: „PSG nu vrea să-l vândă pe Neymar. Pentru Lautaro am oprit negocierile”

A abordat și tema transferurilor. Două ținte în jurul cărora s-au tot făcut speculații în ultima vreme.

  • Neymar (PSG). „Am încercat, dar este un jucător pe care clubul său nu vrea să-l vândă. E normal, așa cum noi nu dorim să-l vindem pe Ansu Fati”, a comentat Bartomeu.
  • Lautaro (Inter Milano). „Am oprit negocierile în urmă cu câteva săptămâni. Așteptăm să vedem cum plănuim viitorul cu noul antrenor”.

Messi este și acum cel mai bun fotbalist al lumii. E numărul 1 și noi îl avem. În noul proiect, Koeman îl pune pe Messi în centrul tuturor

Tatăl lui Leo mi-a spus că este extrem de dezamăgit. E normal, dar de duminică ne gândim la viitor. E momentul schimbării mentalității

Mizăm pe Koeman pentru experiența lui. A făcut parte din Dream Team și crede în filosofia noastră 

- Josep Maria Bartomeu, președinte Barcelona

Alte știri despre Barcelona:

Revoluție la Barcelona! Ronald Koeman pregătește schimbări radicale în primul „11”: „Vei avea portar, dar atât!” » Prima țintă: vedeta lui Ajax

Eric Abidal pleacă de la Barcelona! Comunicatul clubului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
1654854461346780
Karla Hunore Camataru  •  22 August 2020, 18:36

Messi e cam terminat ... ca fotbalist ca si Cristiano Ronaldo de altfel

creeperno
creeperno  •  19 August 2020, 22:37

Fara messi barcelona nu exista

saramago
saramago  •  19 August 2020, 10:54

Își fac singuri curaj.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează