INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Documentul care a ajuns în presă provoacă rumoare în vestiarul Barcelonei + Veste proastă despre Pique

Barcelona, locul 3 în La Liga // foto: Guliver/gettyimages +38   FOTO
Barcelona, locul 3 în La Liga // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 ianuarie 2021 16:38 / Actualizat sambata, 30 ianuarie 2021 17:17

Angrenată în nu mai puțin de 3 competiții, Barcelona are probleme mari în zona centrală a defensivei.

Presa din Spania a avut acces la un raport întocmit de oficialii clubului blaugrana, care subliniază deficiențele Barcelonei la nivelul defensivei. Cu Gerard Pique încă ținut pe tușă până la finalul lui aprilie de o accidentare suferită la finalul lunii noiembrie, alcătuirea unei linii de apărare competitivă reprezintă o mare provocare pentru antrenorul Ronald Koeman. 

Tehnicianul batav îl cere pe Eric Garcia, stoperul lui Manchester City, încă din această perioadă de mercato, dar cel mai probabil spaniolul va ajunge la Barcelona abia în vară, după ce îi va expira contractul cu actualul lider din Premier League.

Barcelona nu se încrede în Mingueza și Umtiti

Într-un raport semnat de directorul sportiv Ramon Planes, ajuns în posesia TV3, se arată că Barcelona este îngrijorată de fragilitatea din centrul defensivei.

Singurii fundași centrali luați în calcul pentru duelurile de anvergură sunt Clement Lenglet și Ronald Araujo. Barcelona are alți doi fundași centrali apți în lot, pe Samuel Umtiti și Oscar Mingueza, dar aceștia nu sunt luați în calcul pentru meciurile importante.

Potrivit AS, în respectivul raport este notat faptul că Mingueza este luat în calcul doar pentru meciurile „de intensitate medie”, în niciun caz pentru „meciurile importante”, pentru că acesta nu este încă „pregătit”.

În ceea ce îl privește pe Umtiti, catalanii consideră că „i-a fost greu să se descurce în meciurile dificile și nu a putut să fie un jucător pe care să ne bazăm din cauza accidentărilor sale”, așa că „nu avem nicio garanție că va fi apt de joc în momente cheie ale sezonului”.

Ronald Koeman insistă pentru Eric Garcia

În acest context, Ronald Koeman insistă pentru ca Eric Garcia să ajungă la Barcelona în această lună. Totuși, având în vedere situația financiară precară prin care catalanii trec în prezent, este greu de crezut că ar putea achita o sumă de transfer pentru fundașul spaniol. Acesta va rămâne liber de contract în vară, când ar putea semna cu Barcelona.

Probleme în vestiarul Barcelonei?

„Scurgerea” raportului în presă a provocat rumoare în cadrul clubului. Catalanii se întreabă cum a ajuns acesta în posesia jurnaliștilor, având în vedere că singurii care au avut acces la el au fost antrenorul Ronald Koeman, colegii din staff și cei trei candidați la președinția clubului: Joan Laporta, Victor Font și Toni Freixa. Oficialii clubului sunt îngrijorați că acest lucru ar putea cauza tensiuni în vestiar.

În La Liga, Barcelona ocupă locul 3, având 10 puncte sub Atletico Madrid și un meci în plus față de aceștia. Catalanii sunt calificați în optimile de finală ale Ligii Campionilor, unde vor da piept cu PSG în februarie, dar și în sferturile de finală ale Cupei Spaniei.

VIDEO. Cum s-a calificat Barcelona în „sfeturile” Cupei Spaniei

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Liverpool insistă pentru Mbappe! Ce avantaj are în lupta cu Real Madrid pentru starul lui PSG

Lovitură pentru cluburile din Premier League » Guvernul britanic vrea să interzică sponsorizările caselor de pariuri în fotbalul englez

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close