INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Barcelona se implică în conflictul politic pentru independența Cataloniei » Comunicatul clubului

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 septembrie 2017 14:47

FC Barcelona a emis un comunicat în care anunță că sprijină libera exprimare a cetățenilor din Catalonia, după ce oamenii au protestat în vederea organizării unui referendum pentru independența regiunii. 

Clubul catalan s-a pronunțat drept un apărător al voinței majorității populației din Catalonia, după ce Guvernul de la Madrid a intervenit pentru a stopa referendumul pentru independență.  

În ciuda opoziției întâmpinate din partea oficialilor de la Madrid, catalanii sunt gata să meargă mai departe și să voteze în privința independenței regiunii autonome din nord-estul Spaniei. Majoritatea primarilor din Catalonia au anunțat că vor sprijini referendumul care ar urma să aibă loc pe 1 octombrie. 

"În umbra evenimentelor recente, în legătură cu situația politică actuală din Catalonia, FC Barcelona, rămânând consecventă în ce privește devotamentul istoric pentru apărarea națiunii, democrației, liberății de exprimare și a dreptului de a alege, condamnă orice act menit să împiedice exercitarea liberă a acestor drepturi.

Așadar, FC Barcelona își exprimă public sprijinul față de oameni, entități și instituții care lucrează pentru garantarea aecestor drepturi.

FC Barcelona, purtând un mare respect față de diversitatea membrilor, va continua să susțină dorința majorității populației catalane, și va continua să facă acest lucru într-o manieră civilizată, pașnică și exemplară"
Comunicat FC Barcelona

La meciul disputat împotriva celor de la Eibar (6-1), fanii Barcelonei au afișat un banner uriaș cu mesajul "Si" (n.r. "Da"), semnificând faptul că-și doresc independența față de Spania.   

"Referendumul de pe 1 octombrie nu trebuia să existe. Este ca și cum ai trece pe roșu la semafor. Nu pot să concep o Spanie fără Catalonia" Rafael Nadal

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează