INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona scanează piața transferurilor: i-a găsit „înlocuitorul ideal” lui Busquets

Barcelona, pe urmele lui Edson Alvarez (dreapta), Foto: Instagram @edsonnalvarez
Barcelona, pe urmele lui Edson Alvarez (dreapta), Foto: Instagram @edsonnalvarez

Articol de - Publicat marti, 25 octombrie 2022 12:50 / Actualizat marti, 25 octombrie 2022 15:28

Edson Alvarez (25 de ani), mijlocașul defensiv de la Ajax, este urmărit îndeaproape de Barcelona, care plănuiește să-l transfere în vara anului 2023.

Clubul catalan îl vede drept succesorul ideal pentru Sergio Busquets pe postul de „închizător” și ar putea să facă o mișcare la finalul sezonului, anunță ziarul Sport.

50 de ani de când Argeșul dobora colosul Real Madrid în Trivale » Interviul de colecție cu Santiago Bernabéu: „Îmi place teribil Dobrin, mă incită să-l văd jucând!”
RETRO GSP
50 de ani de când Argeșul dobora colosul Real Madrid în Trivale » Interviul de colecție cu Santiago Bernabéu: „Îmi place teribil Dobrin, mă incită să-l văd jucând!”

Barcelona, pe urmele lui Edson Alvarez

Mexicanul e titular în echipa lui Ajax și a impresionat cu evoluțiile sale sub comanda antrenorului olandez Alfred Schreuder.

În perioada de mercato din vară, mijlocașul a fost aproape de a semna cu Chelsea, dar campioana Olandei s-a opus transferului. Oferta făcută de englezi la vremea respectivă a fost de 50 de milioane de euro.

30 de milioane de euroeste cota de piață a lui Edson Alvarez, potrivit transfermarkt.com.

Următoarele luni vor fi esențiale pentru viitorul lui Alvarez. În timp ce mexicanul este primul pe lista de achiziţii a lui Xavi pentru vara viitoare, antrenorul spaniol explorează alături de șefii Barcelonei ce alte variante mai sunt pe piața transferurilor pentru postul de mijlocaș defensiv, notează sursa menționată anterior.

14 aparițiiare Edson Alvarez la Ajax în 2022/2023, în campionat și în Liga Campionilor. Titular a fost în 13 partide

Ruben Neves, soluţia de avarie

Se pare că fotbalistul celor de la Wolverhampton, Ruben Neves, a devenit un nume interesant pentru catalani și ibericii chiar l-au contactat pe Jorge Mendes, agentul jucătorului, pentru un posibil transfer.

Într-un interviu recent acordat postului portughez Canal 11, jucătorul de 25 de ani a precizat că e atras de ideea de a evolua pe Camp Nou: „Cine nu și-ar dori să joace pentru Barcelona? Este un privilegiu pentru mine să fiu asociat cu această echipă”. 

Neves mai are contractul cu Wolves până în vara anului 2024, dar Jorge Mendes negociază o înțelegere prin care mijlocașul portughez să se mute la Barcelona în ianuarie, sub formă de împrumut, cu opțiunea de transfer definitv în iunie 2023.

Pe postul de mijlocaș defensiv, Xavi îl mai are la dispoziţie și pe Franck Kessie, însă jucătorul transferat în vară de la AC Milan nu a impresionat.

Sergio Busquets părăsește Barcelona! O nouă aventură după 15 ani

Sergio Busquets, 34 de ani, nu-și va prelungi contractul cu Barcelona, scadent la sfârșitul acestui sezon.

Mijlocașul Barcelonei a decis să încerce o nouă aventură după 15 ani petrecuți la echipa de pe Camp Nou. 

Ajuns la 34 de ani, internaționalul spaniol are mai multe oferte din Major League Soccer, cel mai atras fiind de Inter Miami, club patronat de David Beckham.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Clipele de groază trăite de Pogba: „Doi tipi și-au îndreptat armele spre mine. Atunci le-am zis că îi voi plăti”

Unai Emery, revenire în Premier League! A fost anunțat oficial la noul club

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
mishu_74
mishu_74  •  25 Octombrie 2022, 14:52
Postat de stelu pe 25 Octombrie 2022, 13:44

pai si kessie? nu e destul de bun?

cred ca e cel mai slab fotbalist din lotul actual al Barcelonei. moale, neinspirat, aproape de fiecare data cand a fost introdus nu a facut absolut nicio diferenta.

stelu
stelu  •  25 Octombrie 2022, 13:44

pai si kessie? nu e destul de bun?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close