INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - VALLADOLID 4-0

Barcelona şi-a păstrat titlul în Primera, învingînd pe Valladolid cu 4-0

Articol de - Publicat luni, 17 mai 2010 00:00

Catalanii, 4-0 cu Valladolid, au cîştigat duelul de la distanţă cu Real, 1-1 la Malaga, şi păstrează titlul pe Camp Nou.

Pe cît de dură a fost lupta pentru titlu dintre Barcelona şi Real Madrid de-a lungul întregului sezon, pe atît de repede s-a decis aseară, în ultima etapă, noua campioană. Practic, după numai jumătate de oră scursă din meciurile decisive, Barcelona - Valladolid şi Malaga - Villarreal, era clar că echipa lui Pep Guardiola păstrează trofeul pe Camp Nou. Catalanii conduceau deja cu 2-0 şi aveau 4 puncte în faţa Madridului, trimis în corzi pe La Rosaleda (0-1).

Malaga limpezeşte lucrurile...
Începutul sfîrşitului pentru Real, care rămîne fără trofeu cîştigat tocmai în sezonul în care a investit 258 de milioane de euro în transferuri, a fost marcat chiar în debut, de golul lui Duda (9). Reuşită care i-a aruncat în braţele disperării pe madrileni, dar a înviorat tribunele la Barcelona şi i-a descătuşat pe Messi et Comp. Neaşteptat de confuză în debut, scăpată ca prin urechile acului la gafele portarului Valdes, maşina de gol "blaugrana" şi-a intrat în ritm şi s-a văzut imediat pe tabelă (2-0).

...şi rămîne în Primera
La reluare, Van der Vaart a egalat pentru Real, 1-1, dar ce folos? Dincolo pe Camp Nou, gazdele şi-au continuat reprezentaţia, Messi a dus scorul la 3-0, apoi la 4-0 şi în tribune au început să se deschidă deja sticlele cu şampanie. Practic, toată atenţia s-a îndreptat spre zona retrogradării, unde de la locul 16 în jos, cu Malaga şi Valladolid prinse în vîrtej, toată lumea putea pica sau se putea salva. Inclusiv ultima clasată, Xerez, avea o şansă, mică, e adevărat, de a rămîne în Primera. Dar n-a fost să fie. Alături de ea, la final au mai plîns Valladolid şi Tenerife. Malaga, în schimb, a ţinut de remiză pînă la final şi a scăpat!        

20 e numărul titlurilor de campioană a Spaniei cîştigate de Barcelona, cu cel adjudecat în acest sezon

47 de goluri a marcat Messi în toate competiţiile sezonului, egalînd performanţa reuşită de Ronaldo în tricoul "blaugrana" în stagiunea 1996- '97

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
 •  17 Mai 2010, 08:34

Dc gresesc va rog sa ma corectati... Dupa desfasurarea cupei se considera un sezon incheiat. Iar super cupa deschide urmatorul sezon. O zi buna.

 •  17 Mai 2010, 07:21

supercupa e in sezonul 2010-2011...4 din cele 47 goluri ale lui Messi sunt din supercupa cu bilbao

 •  17 Mai 2010, 06:36
Postat de pe 17 Mai 2010, 03:27

parca finala se joaca intre atletico si sevilla pe 19... deci skrap are dreptate

Just, am comis-o. Totusi, Supercupa se considera sezonul 2009-2010 sau deja 2010-2011?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează