CAMPIONATE  ·  SPANIA

Ședință convocată la Barcelona! Liderii echipei, inclusiv Messi, discuție despre micșorarea salariilor » Ce au decis vedetele catalanilor

Lionel Messi, FC Barcelona
Lionel Messi, FC Barcelona

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 martie 2020 12:50

Josep Maria Bartomeu (57 de ani), președintele Barcelonei, s-a întâlnit cu Messi și celelalte vedete ale clubului catalan pentru a le propune micșorarea salariilor, în plină criză de coronavirus. 

Conform presei spaniole, la începutul acestei săptămâni, oficialii clubului catalan erau în căutarea unor soluții de a combate pierderile imense cauzate de lipsa fotbalului din această perioadă. Reducerea salariilor a fost măsura pentru care a optat clubul, iar răspunul jucătorilor nu a întârziat să apară.

Răspunsul dat de Messi și compania

Potrivit El Mundo Deportivo, Bartomeu a găsit înțelegerea din partea lui Leo Messi (32 de ani) și a celorlalți trei căpitani: Sergio Busquets (31 de ani), Sergi Roberto (28 de ani) și Gerard Pique (33 de ani). Cheltuielile anuale cu care se confruntă Barcelona se învârt în jurul a 552 de milioane de euro (53% din bugetul aprobat pentru sezonul 2019/2020), iar reducerea salariilor ar fi o metodă de combatere a impactului economic provocat de coronavirus. 

Și alte cluburi vor lua măsuri

Mâine va avea loc o videoconferință pentru a evalua măsurile împotriva pierderilor economice. Barcelona este unul dintre cluburile ce vor lua parte, alături de Real MadridValenciaVillarrealBetis și Levante. Jucătorii Barcelonei au fost de acord cu reducerile salarile, dar nicio decizie nu va fi luată decât după apelul de mâine. De asemenea, UEFA și FIFA pot interveni pentru a da un imbold financiar. 

#vafibine Campanie GSP: „Lăsați coronavirusul în ofsaid!”

Citește și alte știri despre impactul coronavirusului în Spania:La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:10 Formula 1
MP al Marii Britanii
Digi, Look Sport, Telekom
20:30 BARAJ L1
Chindia - Mioveni
Look Plus, Telekom Sport și Digi
Program TV complet

Liga 1