INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ședință convocată la Barcelona! Liderii echipei, inclusiv Messi, discuție despre micșorarea salariilor » Ce au decis vedetele catalanilor

Lionel Messi, FC Barcelona
Lionel Messi, FC Barcelona

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 martie 2020 12:50

Josep Maria Bartomeu (57 de ani), președintele Barcelonei, s-a întâlnit cu Messi și celelalte vedete ale clubului catalan pentru a le propune micșorarea salariilor, în plină criză de coronavirus. 

Conform presei spaniole, la începutul acestei săptămâni, oficialii clubului catalan erau în căutarea unor soluții de a combate pierderile imense cauzate de lipsa fotbalului din această perioadă. Reducerea salariilor a fost măsura pentru care a optat clubul, iar răspunul jucătorilor nu a întârziat să apară.

Răspunsul dat de Messi și compania

Potrivit El Mundo Deportivo, Bartomeu a găsit înțelegerea din partea lui Leo Messi (32 de ani) și a celorlalți trei căpitani: Sergio Busquets (31 de ani), Sergi Roberto (28 de ani) și Gerard Pique (33 de ani). Cheltuielile anuale cu care se confruntă Barcelona se învârt în jurul a 552 de milioane de euro (53% din bugetul aprobat pentru sezonul 2019/2020), iar reducerea salariilor ar fi o metodă de combatere a impactului economic provocat de coronavirus. 

Și alte cluburi vor lua măsuri

Mâine va avea loc o videoconferință pentru a evalua măsurile împotriva pierderilor economice. Barcelona este unul dintre cluburile ce vor lua parte, alături de Real MadridValenciaVillarrealBetis și Levante. Jucătorii Barcelonei au fost de acord cu reducerile salarile, dar nicio decizie nu va fi luată decât după apelul de mâine. De asemenea, UEFA și FIFA pot interveni pentru a da un imbold financiar. 

#vafibine Campanie GSP: „Lăsați coronavirusul în ofsaid!”

Citește și alte știri despre impactul coronavirusului în Spania:

Lorenzo Sanz, fostul președinte al lui Real Madrid, a murit la 76 de ani din cauza coronavirusului

Wu Lei, singurul jucător chinez din LaLiga, infectat cu coronavirus

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează