INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Barcelona pregătește revenirea unui produs „La Masia” » Jucătorul devine liber de contract vara viitoare

Messi & Thiago Alcantara / Foto: Imago
Messi & Thiago Alcantara / Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 12:15 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 12:55

Barcelona pregătește întoarcerea lui Thiago Alcantara (32 de ani) pe Camp Nou, după 11 sezoane de la plecarea acestuia la Bayern Munchen. Jucătorul care evoluează în prezent la Liverpool se află în ultimul an de contract și Barcelona îl poate aduce gratis vara viitoare.

Barcelona a făcut un obicei în ultimii ani de a aduce jucători liberi de contract din cauza situației financiare în care se află. Andreas Christensen (27 de ani) de la Chelsea, Franck Kessie (26 de ani) de la AC Milan, Ilkay Gundogan (32 de ani) de la Manchester City și Inigo Martinez (32 de ani) de la Athletic Bilbao sunt doar câteva exemple de jucători care au ajuns gratis pe Camp Nou.

Retragere, apoi depresie » Claudiu Keșeru, dezvăluiri de impact: „Am mers și la psiholog pentru a accepta”
DECIZIE
Retragere, apoi depresie » Claudiu Keșeru, dezvăluiri de impact: „Am mers și la psiholog pentru a accepta”

Thiago Alcantara ar putea reveni la clubul la care s-a format 

Thiago Alcantara este un alt produs al celebrei academii „La Masia”. Thiago a debutat la Barcelona la doar 18 ani și a bifat 100 de apariții în tricoul Barcelonei în toate competițiile vreme de 4 ani, timp în care a marcat 11 goluri și a oferit 20 de pase decisive. Thiago a fost rezervă neutilizată în finala Champions League din 2011 câștigată de Barcelona în fața lui Manchester United, scor 3-1.

Fratele său, Rafinha (30 de ani) i-a fost coleg la academie și la câteva partide oficiale în tricoul Barcelonei. Cei doi sunt fii celebrului Mazinho (57 de ani), câștigător cu naționala Braziliei al Campionatului Mondial din 1994. Thiago a ales să reprezinte Spania la nivel internațional, în timp ce fratele său a ales Brazilia.

Thiago a plecat în 2013 la Bayern Munchen contra sumei de 25 de milioane de euro. Mijlocașul a evoluat timp de 7 sezoane pentru bavarezi, reușind 31 de goluri și 37 de pase decisive în cele 235 de apariții, apoi s-a transferat în 2020 la Liverpool în schimbul sumei de 22 de milioane de euro. Până acum, mijlocașul spaniol a marcat 3 goluri și a oferit 6 pase decisive în cele 97 de apariții în tricoul „cormoranilor”.

Thiago a fost chinuit de accidentări de-a lungul carierei

Thiago n-a bifat niciun minut pentru Liverpool în acest sezon după ce s-a operat la șold la finalul sezonului precedent. Mijlocașul a fost chinuit de accidentări de-a lungul carierei și a ratat 312 partide din cauza diferitelor probleme. 

Thiago a câștigat în total 35 de trofee în carieră, printre care 4 titluri în La Liga, 7 în Bundesliga și de două ori Champions League, o dată cu Barcelona (2011) și o dată cu Bayern (2020).

Vezi și alte știri:

Zlatan Ibrahimovic dă de pământ cu Cristiano Ronaldo: „Nu poți să-ți închei cariera la un nivel așa de slab”
ARABIA SAUDITĂ
Zlatan Ibrahimovic dă de pământ cu Cristiano Ronaldo: „Nu poți să-ți închei cariera la un nivel așa de slab”
Haos la clubul din Liga 2! Antrenorul a fost dat afară, urmează să plece și președintele: „A fost eliberat din funcție”
DEMITERE
Haos la clubul din Liga 2! Antrenorul a fost dat afară, urmează să plece și președintele: „A fost eliberat din funcție”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează