INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona a rezolvat al treilea transfer al verii! Anunț oficial

Emerson Royal, în duel cu Jordi Alba // foto: Guliver/gettyimages
Emerson Royal, în duel cu Jordi Alba // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 iunie 2021 09:17 / Actualizat miercuri, 02 iunie 2021 12:24

Barcelona a anunțat astăzi al treilea transfer al perioadei de mercato. Pe „Camp Nou” a ajuns fundașul dreapta Emerson Royal (22 de ani).

UPDATE 12:00 - Barcelona a anunțat transferul lui Emerson

Barcelona a anunțat transferul lui Emerson Royal de la Real Betis. Brazilianul a semnat un contract valabil până în 2024, Barcelona urmând să achite 9 milioane de euro către Real Betis.

Știrea inițială

După Sergio Aguero și Eric Garcia, ambii aduși liberi de contract după despărțirea de Manchester City, Barcelona a rezolvat și transferul lui Emerson Royal.

Situația lui Emerson Royal este una aparte. Acesta a fost transferat „la comun” de la Atletico Mineiro în 2019. Atunci, suma de transfer, 12 milioane de euro, a fost achitată în mod egal de către Barcelona și Betis.

Acordul a prevăzut ca Emerson să evolueze doi ani la Betis și apoi trei la Barcelona, cu condiția ca echipa „blaugrana” să achite 9 milioane de euro către Betis. Clubul din Sevilla a avut aceeași posibilitate, de a-l cumpăra definitiv de la Barcelona, dar nu și-a permis să achite respectiva sumă. Totuși, andaluzii vor păstra un procent la eventuala revânzare a lui Emerson.

Goal anunță că transferul lui Emerson va fi oficializat astăzi, vestea fiind confirmată și de renumitul jurnalist Fabrizio Romano. Emerson devine astfel al treilea jucător adus de Barcelona în această vară, după Sergio Aguero și Eric Garcia.

Barcelona continuă campania de transferuri

Urmează Georginio Wijnaldum, care va ajunge la Barcelona din postura de jucător liber de contract.

Emerson a adunat 79 de meciuri, 5 goluri și 10 pase decisive în cei doi ani petrecuți la Betis. Fundașul de bandă din Brazilia a ajuns să fie cotat la 25 de milioane de euro de către Transfermarkt.com și va lupta cu Sergino Dest pentru un post de titular la Barcelona. 

Mai multe știri din La Liga:

Anunț-șoc în Spania: Sergio Ramos le-ar fi cerut colegilor să nu accepte tăierile salariale!

Real Madrid are un nou antrenor! Revine după 6 ani pe Bernabeu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
dybala21
dybala21  •  02 Iunie 2021, 14:26
Postat de Mircea Gabriel Bleoca pe 02 Iunie 2021, 11:02

Laporta precum Jiji. Doar jucători liberi de contract!!

Si care e problema? Vezi ca urmeaza sa intre in ultimele luni de contract si Mbappe. Ramos iar e la final de contract. Wijnaldum, Depay sunt altii. Sau o fi mai bine sa cumperi doua gloabe pe 250 mil euro, de pe urma caruia acum nu mai iei nici 2 cepe degerate

enigmaticul
enigmaticul  •  02 Iunie 2021, 12:31

Da, liberi de contract! Laporta mai are și simțul măsurii în toate, inclusiv la bani!! Dvs. cum ați proceda la vremurile astea? Ați arunca câte 150 mil. pe jucători precum Griezmann, Coutinho, Dembele, care în realitate nu valorau mai mult de 50-70 mil., așa cum a făcut Bartomeu?? Asta este diferenta de manageriat dintre cei doi. Ca să nu mai vorbesc că tot Bartomeu l-a înstrăinat și pe Suarez, care a marcat mai mult de 1/4 din golurile Barcei.

1055832577830821
Mircea Gabriel Bleoca  •  02 Iunie 2021, 11:02

Laporta precum Jiji. Doar jucători liberi de contract!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează