INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

BARCELONA // UPDATE Bartomeu a mers să discute cu Leo Messi! Ce se va întâmpla cu Abidal

Articol de - Publicat miercuri, 05 februarie 2020 14:49

Eric Abidal este al patrulea director tehnic al Barcelonei care poate fi demis în ultimii 5 ani. Francezul ar plăti pentru atacul dur care l-a înfuriat pe Messi, acuzaţiile la adresa lui Xavi şi falimentul gestionării ultimului mercato.

UPDATE 17:00 

Din informațiile celor de la Sport.es, președintele Bartomeu vrea să liniștească lucrurile. Șeful catalanilor a discutat cu Messi și cu ceilalți jucători importanți din vestiar și a făcut un apel la unitate. 

Știrea inițială

Cutremurul provocat de interviul acordat de Eric Abidal în Mundo Deportivo are replici în serie la Barcelona, intrată într-o criză instituţională fără precedent. Clubul blaugrana a schimbat deja trei directori tehnici în ultimii 5 ani și se pregăteşte să-l dea afară şi pe francez. Preşedintele Bartomeu l-a convocat într-o şedinţă de urgenţă, după ce Messi l-a atacat pe Abidal, acuzându-l că „a împroşcat cu noroi, fără să dea nume”. Marca a ieşit pe copertă cu „Pumnul căpitanului. Barça e un butoi cu pulbere, într-un moment critic nemaivăzut de mulţi ani”. Asta mai lipsea după schimbarea de antrenor şi noua accidentare gravă a lui Ousmane Dembélé!

L-a ratat şi pe Rodrigo 

Fostul coleg al lui Messi între 2007 şi 2013 s-ar adăuga pe o listă care-i mai cuprinde pe Andoni Zubizarreta, Robert Fernández şi Pep Segura, trambalaţi pe Camp Nou, după plecarea lui Txiki Begiristain. 

Abidal a fost în urmă cu un an şi jumătate varianta de avarie şi a rămas în condiţiile în care Puyol l-a refuzat pe Bartomeu în septembrie. Lui i se reproşează modul falimentar cum a gestionat mercato, ratând aducerea unui atacant (vezi negocierile cu Valencia pentru Rodrigo) menit să acopere absenţa de durată a lui Suarez. Dar şi atacul la Xavi, pe care l-a somat să arate contractul, susţinând că nu i-a oferit postul ocupat apoi de Quique Setién
 

„Să-şi asume responsabilităţile!” 

Abidal spusese că „mulți jucători nu erau mulțumiți de Valverde și nu prea mai munceau la antrenamente, iar despre schimbarea lui se discuta şi înainte de Clasico”. Replica dură a lui Messi a venit marţi seară, pe Insta Story: „Jucătorii trebuie să-și vadă de ceea ce se întâmplă pe teren. Noi suntem primii ce recunosc când nu jucăm bine. La fel să facă oamenii din conducere: să-și asume responsabilitățile și deciziile pe care le iau!”

„Tsunami la Barcelona! Abidal provoacă... şi Messi răspunde. Conflict total între căpitan şi directorul tehnic, după dezvăluirile despre plecarea lui Valverde”
- Mundo Deportivo, cotidian catatan

Citește și:

Messi chiar se gândește la plecare! Răbufnire fără precedent la adresa conducerii: „Arunci cu noroi în mine și în colegii mei?! Vezi-ți de treaba ta!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
10209355191619210
Dani Dany  •  05 Februarie 2020, 21:49

Asta e la barcelona. Ridici privirea si te da mesi afara. La fel cum s-a intamplat cu ronaldinho, eto'o si david villa. I-a dat pustiul riki puig mi gea printre picioare la un antrenament nu a mai prins lotul de 18. Acum abidal pe țeavă. Nu e barcelona asa cum cred suporterii ei. Cel mai corect si nepatat club. La fel transferul atacantului care a trecut pe la villareal actualmente in china. Hai ca te transferam si in aeroport intre 2 zboruri mesaj ca du-te acasa ca nu te mai luam. Nu e barselona echipa aia alba si madrid sunt aia rai...deocamdata ronaldo a confirmat in 3 campionate, ala micu' nu vrea sa joace in alta liga. Cand confirma si in altele putem spune ca afost cel mai bun din istorie...

deusdat
deusdat  •  05 Februarie 2020, 17:33

Răgetul Puricelui e mai teribil ca al leului.

polilula
polilula  •  05 Februarie 2020, 17:11

Nebunia fotbalului modern! Barcelona a așteptat 30 de ani să câștige prima Cupă a Campionilor, iar apoi încă vreo 15 să o ia pe a doua. De ce când e Messi al echipa au luat 4 UCL și 10 campionate! Real Madrid până în 98 nu mai câștigase CL de aproape 40 de ani, iar acum fiecare sezon în care nu-l câștigă e văzut ca un eșec. Oamenii nu mai au răbdare și nu pot înțelege că doar o echipă poate câștiga un anumit trofeu într-un an. În Anglia Big 4 va deveni în curând Big 8, iar fiecare din echipele din acest grup care vor rata titlul într-un an, se vor considera loosere, iar antrenorii vor fi demiși ( a se vedea situația de la Arsenal, Chelsea, Tottenham și mai ales ManUTD). Este incredibil faptul că lui Guardiola a ajuns să i se ceară demisia după ce a dus echipa la un fotbal apropiat de perfecțiune. Totul în goana pentru UCL și banii care vin de acolo.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează