INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona și-a vândut din drepturile TV pentru a face rost de bani » Suma uriașă încasată de catalani

Joan Laporta, președintele Barcelonei
Foto: Imago
Joan Laporta, președintele Barcelonei Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 30 iunie 2022 20:12 / Actualizat vineri, 01 iulie 2022 10:50

FC Barcelona primește o mare gură de aer din puncte de vedere financiar, după ce catalanii și-au vândut 10% din drepturile TV.

Măcinată de datoriile imense, Barcelona a încheiat astăzi un contract cu compania americană Sixth Street, prin care îi cedează acesteia 10% din drepturile TV pentru La Liga pe următorii 25 de ani, contra sumei de 207,5 milioane de euro.

Un scenariu halucinant » Intră în grevă Robert Lewandowski la Bayern? „Ne-am gândit și la această variantă
MERCATO
Un scenariu halucinant » Intră în grevă Robert Lewandowski la Bayern? „Ne-am gândit și la această variantă"

După această afacere, Barcelona va ajunge la un buget de 267 de milioane de euro pentru sezonul 2022-2023 și va putea să înregistreze mult mai ușor jucători.

FC Barcelona și-a vândut 10% din drepturile TV pentru 207,5 milioane de euro

Joan Laporta, președintele catalanilor, a explicat decizia de a vinde din drepturi celor de la Sixth Street.

„Am activat o soluție economică pentru a pune în aplicare strategia sustenabilă și eficientă pentru a îmbunătăți situația financiară a clubului. 

Sixth Street este un suporter al fotbalului și un investitor experimentat în sport și media, la nivel mondial. Acest parteneriat ne va permite să avem resurse pentru a ne administra operațiunile”, a declarat președintele Joan Laporta pentru site-ul oficial al clubului.

Cine e Sixth Street

Sixth Street este o firmă globală de investiții cu peste 60 de miliarde de dolari în active gestionate și capital. Firma își folosește capitalul flexibil pe termen lung, capabilitățile bazate pe date pentru a dezvolta teme și pentru a oferi soluții companiilor în toate etapele de creștere. 

Investițiile Sixth Street au inclus mai multe dintre cele mai importante organizații sportive din lume, iar portofoliul său include Legends, o companie de experiență premium, care lucrează cu clienți din sport și cu operațiuni live.

Citește alte știri din fotbalul internațional: 

Tentativă de corupție la cel mai înalt nivel » I-a cerut șefului Federației să câștige Balonul de Aur: „Ți-aș fi recunoscător pe viață!”
BALONUL DE AUR
Tentativă de corupție la cel mai înalt nivel » I-a cerut șefului Federației să câștige Balonul de Aur: „Ți-aș fi recunoscător pe viață!”
Viaţa în alb şi roşu a lui Arsene Wenger » Povești din autobiografia francezului
ARSENAL
Viaţa în alb şi roşu a lui Arsene Wenger » Povești din autobiografia francezului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
enigmaticul
enigmaticul  •  01 Iulie 2022, 10:42

Nu cred că au primit ”o mare gură de aur”!! Dar ce, ăștia mănâncă aur? O gură de aer aș mai crede, dar gazetarul se gândea la.........

leu.mr
leu.mr  •  01 Iulie 2022, 07:28

"primește o mare gură de aur" ???

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close