INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Xavi a comunicat suma pe care o vrea la despărțire, în ziua în care Barcelona îl prezintă pe Hansi Flick

Articol de - Publicat miercuri, 29 mai 2024 10:54 / Actualizat miercuri, 29 mai 2024 15:05

Dat afară cu un an înainte de expirarea contractului, Xavi a decis să nu-și ceară drepturile financiare. Chiar în ziua în care Barcelona și-a prezentat noul antrenor.

Xavi a fost dat afară de președintele Joan Laporta, care l-a preferat pe Hansi Flick. Neamțul urmează să semneze azi, pe doi ani.

REVOLUȚIE la Manchester United! Cele 5 reguli instaurate de noul acționar: „Fără «galactici» la echipă”
PREMIER LEAGUE
REVOLUȚIE la Manchester United! Cele 5 reguli instaurate de noul acționar: „Fără «galactici» la echipă”

Xavi a iertat-o pe Barcelona de 11 milioane de euro

Presa din Spania scrie că Xavi a decis să renunțe la o sumă uriașă. Antrenorul catalan a cerut să i se achite doar 2,5 milioane de euro, exact suma pe care a plătit-o către Al Sadd în noiembrie 2021, pentru a semna cu formația blaugrana. Va renunța la 11 milioane de euro, bani care o vor ajuta pe Barcelona pentru fair play-ul financiar.

Xavi le-a mai pus o condiție șefilor Barcelonei. Ca staff-ul lui să fie plătit integral. Adică 5 milioane de euro.

Sunt cu conștiința curată, mândru. Nu a fost ușor, știam deja că va fi o perioadă complicată. Cred că putem fi mândri de munca depusă. Plec cu conștiința curată că am dat totul și am încercat să fiu mereu un om de club.

Am înțeles multe lucruri în situații complicate, deși nu am câștigat trofee anul acesta, dar am câștigat două trofee în sezonul trecut, ceea ce a fost o mare onoare și o plăcere. Nu-mi imaginam acest adio, dar nu regret nimic.

Președintele mi-a expus motivele pentru care crede că Barcelona are nevoie de o schimbare de direcție, de un alt antrenor, și nu pot decât să accept accept decizia și să o respect. El este cel care ia toate deciziile în cadrul clubului. Eu voi mereu disponibil atunci când clubul va avea nevoie de mine.

- Xavi

Barcelona semnează azi cu Hansi Flick

Hansi Flick (58 de ani) va fi anunțat azi ca noul antrenor al Barcelonei. Neamțul a sosit marți în Barcelona, iar vicepreședintele Rafa Yuste a declarat seara: „Mâine (n.r- miercuri) îl vom anunța oficial”.

VIDEO. Xavi, singur pe teren înainte de ultimul meci la Barcelona

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rivalul lui David Popovici a părăsit Satul Olimpic și îi dă dreptate sportivului român » Prim mic iureș la Paris: „Trebuia să facem ceva!”
Jocurile Olimpice
Rivalul lui David Popovici a părăsit Satul Olimpic și îi dă dreptate sportivului român » Prim mic iureș la Paris: „Trebuia să facem ceva!”
Mourinho a făcut cea mai scumpă achiziție din istoria fotbalului turc! Primul român în top e pe locul 52
Campionate
Mourinho a făcut cea mai scumpă achiziție din istoria fotbalului turc! Primul român în top e pe locul 52
Scandal în Ghencea, după golul de 0-2 din FCSB - Oțelul: „De la Steaua să plecați!”
Superliga
Scandal în Ghencea, după golul de 0-2 din FCSB - Oțelul: „De la Steaua să plecați!”

„99% dintre sprinterii olimpici sunt dopați” » Un fost nume mare, trecut prin experiențe grele în închisoare, face declarații care zguduie Jocurile Olimpice

Singurul antrenor care a adus o medalie olimpică înotului masculin românesc despre David Popovici: „Un adevărat fenomen, alții cedează la primul obstacol” + Marea întrebare: „Au o secretomanie ca la ambasadă”


Comentarii (4)
MaxiP
MaxiP  •  29 Mai 2024, 18:21
Postat de hopsiasa pe 29 Mai 2024, 18:11

Mai taceti ma cu luatul asta de jos . Mouhrino a luat-o de la divizia D din Romania si grupe de copii si juniori?

Nu, a luat-o ca secund ani buni si (acum chiar m-am documentat sa fiu sigur ca nu vorbesc prostii) se pare ca a avut tot felul de functii, ba translator, scouter etc pe la cateva cluburi importante. I-a luat ceva mai bine de 10 ani sa devina principal. Deci exemplul e absolut genial, imi confirma afirmatia mai mult decat o preconizasem. Chiar daca exista intr-adevar si antrenori care au inceput direct de sus si au reusit, raman exceptii. Majoritatea se scolesc inainte de a deveni antrenori de top, foarte putini au inceput ca principali la echipe de club de top, indeplinind obiective. Iar Xavi continua exemplele, cu siguranta nefiind ceea ce isi dorise Barcelona, deci prima sa incercare de a antrena un club de top ramanand cu siguranta un nou exemplu ca in general e nevoie de o experienta anterioara. Repet, Mourinho e un exemplu cat se poate de clar ca nu se reuseste nimic peste noapte.

hopsiasa
hopsiasa  •  29 Mai 2024, 18:11
Postat de MaxiP pe 29 Mai 2024, 13:07

Mi se pare o decizie de bun gust avand in vedere rezultatele dezamagitoare si faptul ca pana la urma clubul l-a ajutat enorm sa activeze de la inceputul carierei ca antrenor la o echipa importanta. Dar ar trebui sa o ia totusi de jos, a sarit niste pasi importanti.

Mai taceti ma cu luatul asta de jos . Mouhrino a luat-o de la divizia D din Romania si grupe de copii si juniori?

csaba
csaba  •  29 Mai 2024, 15:40

Domnul Laporta trebuia să aibă grijă de finanțele Barcelonei, fără bani nu poți avea rezultare, când a venit Xavi nu avea voie la transferuri, atunci a fost bun, acum...., antrenor neamț, la anul va rata totul, jocul din nord nu se potrivește cu cel din sud, așa că pentru rezultate mai are de așteptat, Xavi nu cere banii ce i se cuvin, neamțul nu va pleca pe gratis!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează