INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Bartomeu, la un pas să fie demis de la Barcelona! Moțiunea de cenzură contra lui a trecut

FOTO: Guliver/GettyImages +38   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 octombrie 2020 15:20 / Actualizat miercuri, 07 octombrie 2020 15:54

Josep Maria Bartomeu, președintele Barcelonei, ar putea pleca de la conducerea clubului catalan în cel mai scurt timp.

Nemulțumiți de rezultatele din ultimele sezoane și de faptul că Leo Messi a vrut să plece, o parte din socios au dat startul strângerii de semnături pentru a-l demite pe președinte. Moțiunea de cenzură împotriva lui Bartomeu a trecut, după ce s-au strâns semnăturile a 16.521 de socios, adică 15% din membri.

Acum, într-o perioadă de maximum 20 de zile, va urma un referendum. Pentru ca Bartomeu să fie demis e nevoie de 150.000 de voturi, adică 66,5% din socios, anunță cotidianul Sport. Următorul scrutin electoral blaugrana e programat abia în martie 2021, însă există varianta alegerilor anticipate. În plus, mai multe voci îi cer demisia lui Bartomeu încă de acum, având în vedere că moțiunea de cenzură a trecut.

„Obiectiv îndeplinit! Cred că nu va fi referendum și că Bartomeu și conducerea vor demisiona înainte. Le cer să se scape de acea zi neagră, să plece și să convoace alegeri cât mai repede. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au semnat. Au fost zile foarte grele”, a declarat Jordi Farre, unul dintre promotorii moțiunii, potrivit Mundo Deportivo.

VIDEO Discuție incredibilă între Țiriac și Pique după dezastrul Barcelona - Bayern 2-8: „Băi, Ion, eu sunt primul care spune asta”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Un fost campion mondial nu mai e șomer » Mario Gotze va juca la PSV Eindhoven

Fotbaliștii lui Real Madrid, speriați de competiția din Liga Campionilor: „Un jucător mi-a spus asta”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
2528389220528911
Ionut Costache  •  07 Octombrie 2020, 17:31

Era cazul de mult timp. Conducerea clubului in mandatul lui a fost catastrofala. Se vad rezultatele in ultima campanie de transferuri unde au vandut/dat afara mai multi jucatori de valoare si au adus doar pe "celebrul" Dest...In plus se aude ca si cu plecarile recente au o gaura financiara de 90 mil euro. Ca nu mai amintesc de scandalul cu Messi, unde cel mai bun jucator din istoria clubului a ajuns sa ceara sa plece din cauza unei conduceri impotente, ale carei nereusite le-a suportat ca tap ispasitor...

cpt.ahab
cpt.ahab  •  07 Octombrie 2020, 16:30

În sfârșit...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează