INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - GIRONA 2-2

”BarVARidad” » Scandalul cartonașului roșu » ”Nu am mai văzut o eliminare la care cel faultat să-i ceară scuze celui eliminat”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 24 septembrie 2018 13:16

Antrenorul Valverde e furios, ca toți catalanii blaugrana, după ce arbitrul Gil Manzano l-a eliminat pe Lenglet la 1-0 pentru Barcelona după un cot văzut de VAR. La acel cartonaș roșu, victima Pere Pons i-a cerut scuze lui Lenglet: ”Primul fault a fost al meu”.

Traseul perfect al Barcelonei s-a blocat în fața Gironei, într-o altă confruntare sută la sută catalană. 2-2, după 1-2 la startul reprizei secunde. Dar campionii s-au supărat, au protestat și pe teren, și la conferință și zona mixtă. Îl consideră pe arbitrul Gil Manzano vinovat pentru eliminarea lui Lenglet, care a influențat decisiv partida.

În minutul 33, la un duel la 30 de metri de poarta blaugrana, Lenglet a ajuns primul la minge, driblându-l pe Pere Pons. Pons l-a faultat pe fundașul francez, dar jucătorul Barçei a reacționat instantaneu. A ridicat cotul și l-a lovit în față pe adversar. Video Assistant Referee a hotărât: cartonaș roșu, Lenglet! Susținând că a fost un gest intenționat.

”Nu e agresiune, nu e premeditat”

În acel moment, era 1-0 pentru Barcelona. ”Eliminarea a schimbat partida. Poate că a fost contact, se vede pe imagini, dar mingea e jos, în iarbă, a fost o mișcare naturală, nu e agresiune, nu e premeditat”, a spus Busquets la sfârșit.

Antrenorul Valverde a fost uimit că, atunci, pe teren, după ce Gil Manzano l-a trimis la cabine pe Lenglet, Pons i-a cerut iertare rivalului. ”I-am spus că îmi pare rău. Primul fault a fost al meu”, a explicat mijlocașul Gironei. ”Nu am mai văzut o eliminare la care cel faultat să-i ceară scuze celui eliminat”, a declarat Valverde.

”Până atunci, totul a mers bine. Cu un jucător mai puțin, a fost foarte dificil. Teribil”. Busquets crede că arbitrul a greșit: ”VAR ar trebui folosit corect și cu același criteriu pentru toți”. Cotidianul catalan Sport a titrat: ” BarVARidad”. Barbaria VAR?!

”Chiar așa. Trecutul vorbește pentru tine”

La pauză, Gerard Piqué l-a așteptat pe Gil Manzano, cei doi având o discuțiue în tunel pe drum spre teren. O discuție redată de televiziune spaniolă. ”Pentru mine, e foarte clar. Chiar crezi că a fost intenționat?”, l-a întrebat fundașul Barcelonei.

”Ascultă-mă! El ridică în acel moment cotul și știe ce a făcut”, i-a răspuns ”centralul”. Conversația se încheie când Piqué îi spune: ”Chiar așa. Trecutul vorbește pentru tine”.

Catalanul l-a mai criticat în trecut pe Gil Manzano, mai ales pe Twitter. Și după un controversat Villarreal - Real, și după o semifinală de Cupă, când Sergi Roberto și Luis Suarez au fost eliminați, și după un meci Málaga-Barça, cu Neymar trimis la vestiar. De fiecare dată, arbitru a fost Manzano. 

”Lenglet și-a lovit adversarul cu cotul, l-a ridicat spre adversar, de aceea mișcarea poate fi considerată voluntară”
Andújar Oliver, specialist pe probleme de arbitraj la Marca

”Nu știu dacă a fost ceva intenționat. Amândoi ne-am repezit după minge, am jucat faza la limită și amândoi ne-am lovit. În final, VAR a decis, nu a fost vina nimănui. Nu știu dacă merita sau nu cartonaș roșu. Dacă VAR a văzut, înseamnă că a existat o infracțiune”
Pere Pons, mijlocaș Girona

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
marian0904
marian0904  •  25 Septembrie 2018, 01:04

Gest complet aiurea al jucatorului Barcelonei. In acelasi timp, cum de il ia la intrebari Pique pe arbitru devreme ce Messi e capitan. Vad ca tatele sunt pe val si cum nu le convin deciziile arbitrilor, cum isi ridica poalele-n cap pe twitter. Din pacate Manzano nu l-a pus la punct pe Pique, asa cum merita.

zagna
zagna  •  24 Septembrie 2018, 16:47

Cum poate un "om" sa fie asa RAU ? Nu-ti place o Echipa ca Barcelona, nu-I nimic, dar sa o URASTI asa de mult ? Cer ti-a facut, ti-a dat foc la casa, TI-A LUAT NEVASTA ?

537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  24 Septembrie 2018, 15:58
Postat de ucluj2011 pe 24 Septembrie 2018, 15:35

Arbitrul a arbitrat perfect. Cartonaș roșu meritat. Cine se cred saltimbancii ăia de la Barcelona? Să de Dumnezeu să mai ia Barca campionatul când o-i spune EU!!!... (adică NICIODATĂĂĂĂĂ)!!!

atunci sa intre si clujul in liga 1!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close