INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ȚĂRILE DE JOS

Vești bune de la Bas Dost din spitalul din Alkmaar: „Mă simt bine. Ajutorul primit a fost fantastic”

Vești bune de la Bas Dost din spitalul din Alkmaar. Foto: Twitter
Vești bune de la Bas Dost din spitalul din Alkmaar. Foto: Twitter

Articol de - Publicat luni, 30 octombrie 2023 16:40 / Actualizat luni, 30 octombrie 2023 16:48

Bas Dost (34 de ani), atacantul lui Nijmegen, prăbușit duminică seară pe teren în minutul 90 al partidei cu Alkmaar, și-a revenit înainte de a fi scos cu targa din teren: „Sunt OK acum și vă mulțumesc tuturor pentru mesaje”, a transmis batavul din spital.

Meciul Alkmaar - Nijmegen 1-2, întrerupt duminică seară în minutul 90, se putea termina cu o tragedie. Bas Dost, atacantul oaspeților, a căzut din senin, în timp ce alerga și numai intervenția rapidă a paramedicilor i-a salvat viața. 

Răsturnare de situație la FCSB! Gigi Becali: „Nu-l mai scot din echipă”
FCSB
Răsturnare de situație la FCSB! Gigi Becali: „Nu-l mai scot din echipă”

Jucătorul din Țările de Jos, care deschisese scorul în minutul 11, a leșinat pe gazon și a avut nevoie de un defibrilator pentru a-și recăpăta cunoștința. 

Dost a făcut semn cu degetul mare de pe targă și a ajuns cu ambulanța la spital, unde a petrecut noaptea. „Mă simt bine acum. Ajutorul primit a fost fantastic. 

Vă mulțumesc tuturor pentru mesajele pe care mi le-ați transmis”, a postat azi-noapte NEC Nijmegen pe rețelele de socializare, mesajul fiind distribuit de mai multe cluburi batave.

Wilco van Schaik, managerul general de la Nijmegen: „Bas Dost a fost norocos”

Wilco van Schaik, managerul general de la Nijmegen, a reacționat imediat. „Din fericire, în Țările de Jos suntem bine pregătiți pentru astfel de situații. Acesta salvează vieți. Cred că Bas Dost a fost norocos că echipa medicală a fost acolo atât de repede. 

269 de goluriîn 542 de meciuri disputate la echipele de club are Bas Dost. Atacantul batav a reușit un gol în 18 partide la naționala Țărilor de Jos

După acest incident și după cât de neliniștiți erau jucătorii în vestiar, era clar că acest meci nu mai putea fi continuat. Am văzut și săptămâna trecută un episod asemănător la RKC Waalwijk cu portarul Etienne Vaessen, care s-a lovit cu capul de bară”, a declarat oficialul lui NEC, potrivit De Telegraaf.

Să sperăm că Bas va reveni mai puternic. A fost ceva cu adevărat ireal. Putem vorbi acum și despre fotbal, dar asta nu este important acum. Ne vom gândi în continuare la el și îl așteptăm să se întoarcă pe gazon. 

- Wilco van Schaik, director sportiv Nijmegen

Citește și:

30 de staruri ale fotbalului mondial care n-au câștigat niciodată Balonul de Aur

Mijlocașul lui Real Madrid, gest de fair play în fața rivalului de la Barcelona: „Nu e vina lui”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează