INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Bastian Schweinsteiger dă vina pe Guardiola pentru criza prin care trece „Die Mannschaft”: „Ne-am pierdut valorile”

Pep Guardiola
Pep Guardiola

Articol de - Publicat vineri, 07 iulie 2023 09:26 / Actualizat vineri, 07 iulie 2023 13:20

Fostul internațional german Bastian Schweinsteiger (38 de ani), campion mondial în 2014, crede că nemții și-au pierdut valorile, preocupați să joace fotbalul cu pase scurte practicat de Pep Guardiola (52) la Bayern între 2013 și 2016. Nemții traversează o criză fără precedent din 2016 încoace.

De la EURO 2016, când a fost în semifinale, Germania n-a mai contat la turneele finale. Iar pentru asta, Bastian Schweinsteiger dă vina și pe Pep Guardiola!

Peluza Sud Steaua a împânzit Bucureștiul cu zeci de mesaje dure anti-Becali și Ciolacu: „Jos labele de pe Ghencea!”
CSA Steaua
Peluza Sud Steaua a împânzit Bucureștiul cu zeci de mesaje dure anti-Becali și Ciolacu: „Jos labele de pe Ghencea!”

Bastian Schweinsteiger: „Ne-am pierdut valorile”

În opinia fostului internațional german, „când Guardiola a venit la Bayern, toată lumea a crezut că noi trebuie să jucăm în stilul promovat de el, elegant, cu pase scurte. Așa am ajuns să ne pierdem valorile.

Majoritatea adversarelor ne priveau pe noi, germanii, ca pe niște luptători, care aleargă din primul până-n ultimul minut. Aceste calități s-au pierdut în ultimii șapte, opt ani. Le-am uitat și ne-am focusat mai mult pe a pasa balonul frumos, de la unul la altul”.

Bastian Schweinsteiger dă vina pe Guardiola pentru criza prin care trece „Die Mannschaft”: „Ne-am pierdut valorile”
Bastian Schweinsteiger, Foto: Imago Images

Pep Guardiola a antrenat-o timp de 3 ani pe Bayern Munchen

Pep Guardiola a semnat cu Bayern în 2013 și a stat 3 sezoane înainte de a pleca la Manchester City. Însuși Schweinsteiger a lucrat cu tehncianul spaniol la campioana Germaniei, în 2013/2014 și 2014/2015. 

Mare admirator al stilului promovat de Guardiola, selecționerul Joachim Low a triumfat cu Mannschaftul la Mondialul din 2014, a bifat semifinalele EURO 2016, însă la CM 2018 a fost eliminat din faza grupelor.

3meciuri a reușit naționala Germaniei să câștige din ultimele unsprezece. După ultimul eșec, 0-2 într-un amical cu Columbia, acasă, jucătorii au fost fluierați copios de fani

Germania a fost elminată din faza grupelor la ultimele două Campionate Mondiale

Nici succesorul său, Hansi Flick, n-a reușit redresarea. Dimpotrivă. Naționala condusă de el a fost expediată acasă de Anglia, în „optimile”Euro 2020, iar de la Mondialul 2022 s-a întors repede, imediat după faza grupelor. Din nou!

Citește și: 

PSG a anunțat două supertransferuri în aceeași zi » Primii jucători aduși în „era Enrique”

Manchester United s-a înțeles cu Onana » De ce mai depinde transferul de la Inter

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
talpaiadului
talpaiadului  •  11 Iulie 2023, 12:46

Haha, l-au gasit pe Guardiola tap ispasitor pentru regresul nationalei Germaniei. Problema e ca nationala Germaniei e plina de naturalizati si urmasi de emigranti, de-aia s-au pierdut mentalitatea si spiritul de lupta nemtesc.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează