INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANKFURT - BAYERN 1-2

Bayern a cedat pe final la Frankfurt ca în finala Ligii Campionilor cu Manchester

Arjen Robben, Robben, Bayern
Arjen Robben, Robben, Bayern

Articol de GSP - Publicat luni, 22 martie 2010 00:00

Eşecul cu Eintracht (1-2) le-a amintit bavarezilor de finala Ligii cu Manchester United din 1999,  pierdută în ultimele secunde

La 11 ani distanţă, Bayern a trăit un nou final de partidă de coşmar. În mai 1999 echipa din Munchen rata trofeul Ligii (1-2) prin două goluri încasate de la Manchester United în prelungiri, în decursul a numai 102 secunde. Sîmbătă, la Frankfurt, istoria s-a repetat. Într-un interval de 104 secunde, bavarezii au încasat două goluri în minutele 87 şi 89 şi au cedat tot după ce deschiseseră repede scorul. În '99 marcase Basler în minutul 6, acum punctase Klose în 7.

Lui Schweinssteiger nu-i venea să creadă că Bayern nu a cîştigat. "Conduceam, eram liniştiţi şi, dintr-o dată, parcă s-a tras o cortină neagră în faţa noastră. Nu ştiu ce s-a putut întîmpla. Nu pierdusem de 19 etape, sîntem toţi foarte frustraţi", a zis mijlocaşul crescut de Bayern. El a făcut punte peste timp: "Mă simt exact la fel ca după finala cu United, cînd îmi venea să sparg televizorul de necaz. Îi înţeleg şi mai bine pe jucătorii noştri de atunci".

În explicarea înfrîngerii, antrenorul Louis van Gaal s-a arătat convins că "am oferit trei puncte lui Frankfurt. Am pierdut multe mingi la mijloc, iar defensiva noastră s-a găsit prea des sub presiune". Olandezul a depistat şi momentul care a schimbat meciul: "Ieşirea lui Van Buyten, accidentat, ne-a dat peste cap, iar finalul nebun ne-a condamnat".

6 luni trecuseră de la precedenta înfrîngere suferită de Bayern în Bundesliga, 0-1 la Hamburg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
 •  22 Martie 2010, 09:41

ori a cedat ori a castigat Bayern k ati spus aiurea scorul

 •  22 Martie 2010, 09:11

deloc nu vreti sa corectati...puneti 3-2 cum va spune lumea...incredere!

 •  22 Martie 2010, 08:51

Eintracht Bayern 3-2

Vezi toate comentariile (5)
Comentează